Челично пријатељство Србије и Кине

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са амбасадорком Народне Републике Кине Чен Бо, са којом је разговарао о развоју и даљем унапређењу односа двеју земаља.

Председник Вучић је истакао да је Србија изузетно посвећена јачању сарадње са Кином и да је потврда доласка председника Си Ђинпинга, најављена за следећу годину, велика част и доказ челичног пријатељства Србије и Кине.

Председник Србије Александар Вучић са амбасадорком Кине Чен Бо.
Извор: Танјуг

Амбасадорка Чен је нагласила да се интензивно ради на припреми Самита 17+1, који ће бити одржан у априлу следеће године у Кини и известила председника Вучића о стању инвестиција кинеских компанија у Србији.

Двоје саговорника су размотрили заједничке инфраструктурне пројекте, као што су пруга Београд – Бидимпешта и рад на деоници ауто-пута Прељина – Пожега, чија је успешна реализација у току.
На састанку је било речи и о прузи Београд – Ниш – Прешево, којом би Србија постала незаобилазан коридор за транспорт робе од великих грчких лука ка срцу Европе, истакавши посебан економски значај и могућност развоја индустријских зона дуж ове пруге.

Председник Србије Александар Вучић са амбасадорком Кине Чен Бо.
Извор: Танјуг

Председник Вучић је упутио молбу амбасадорки Чен да пренесе његове братске и пријатељске поздраве председнику Сију и истакао да је Србија трајно опредељена за најближе односе на Народном Републиком Кином.

Остале вести