Пуно простора за поспешивање сарадње са Белорусијом

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да Србија са Белорусијом има много простора за даље продубљивање економске сарадње и повећање трговинске размене на пола милијарди долара.

Он је рекао је да је срећан што поново може да угости у Србији свог белоруског колегу, јединог политичара који је Србију посетио за време НАТО бомбардовања.

"Никада нећемо заборавити вашу посету 1999. године. Били сте једини светски лидер, који је у тренутку када је Србији било тешко, дошао и желео да покаже колико воли српски народ и нашу Србију“, казао је он на почетку састанка у четири ока.

Лукашенко је истакао да је његова посета Србији 1999. године била "посета браћи и пријатељима".

"Ми смо ваши људи и ви сте наши. Многи су покушали да нас посвађају, али смо реализовали наше планове. После 20 година састајемо се поново, данашње време је компликовано", рекао је на почетку разговора и додао да је Србија предивна земља, какве нема ни на Балкану, ни у Европи ни на свету.

Српски народ, нагласио је Вучић, воли белоруски народ и поштује све што је Лукашенко урадио и направио од његове земље.

"Желимо да сачувамо најбоље односе између наших пријатељских народа и држава. Наши политички односи су искрени, отворени и пријатељски и братски, што се економских односа тиче трговинска размена расте. Још много тога можемо да радимо да би увећали рекономску размену до 500 милиона долара на годишњем нивоу“, казао је он.

Вучић је изразио уверење да ће уз подршку Лукашенка, његову енергију, рад и труд тај посао моћи да се обави.

"Вама хвала на доласку у Србију. Нама ваша посета много значи и молимо вас да чешће долазите у нашу земљу“, истакао је он.

Остале вести