Вучић са Његовом светошћу патријархом српским Иринејом

Vucic i Irinej
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са Његовом светошћу патријархом српским господином Иринејом.



У срдачном и отвореном разговору било је речи о темама које су од значаја за државу Србију и Српску православну цркву. Председник Вучић је информисао Његову светост о актуелној политичкој ситуацији и све озбиљнијем привредном напретку Србије, који је резултат спроведених фискалних реформи. Двојица саговорника сагласни су да су више рада и више јединства оно што
ће увек давати значајно веће резултате на свим пољима, те Србију чинити бољом и организованијом државом за све њене грађане.



Његова светост патријарх захвалио је председнику на његовој личној и несебичној посвећености и помоћи коју је држава обезбедила за завршетак радова на Храму Светога Саве на Врачару. Патријарх је информисао председника Вучића о текућој фази завршних радова на Храму и жељи да до краја наредне године Храм буде завршен и освећен.
Председник Вучић је рекао да ће држава наставити да помаже завршетак радова и да ће завршен Храм бити један од најпрепознатљивијих симбола Србије.

Састанку су присуствовали епископ бачки Г. Иринеј, ремезијански Г. Стефан, старешина Храма Светог Саве, генерални секретар председника Републике Никола Селаковић
, шеф кабинета председника Републике Ивица Којић и лични секретар патријарха Дејан Накић.

Vucic i Irinej
Извор: Танјуг

Остале вести