Чланство у ЕУ стратешки циљ Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен, високом представнику ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозепу Борелу, комесару за суседство и проширење Оливеру Вархејију, као и другим европским комесарима. У честитки се каже:

"Честитам вам на поверењу које су вам данас указали посланици Европског парламента и желим вам много успеха у раду.

Уверен сам да ћете, током петогодишњег мандата, својим великим искуством бранити интересе Европске уније и промовисати вредности на којима она почива. Исто тако сам уверен да ћете новим идејама успешно одговарати на изазове са којима се данашња Европскa унијa суочава и борити се да она постане још боље место за живот.

Чланство у ЕУ је стратешки циљ Србије и, као земља кандидат, увек ће бити поуздан партнер у остваривању заједничких циљева. Иако знамо колико је дуг и тежак пут до чланства, надамо се да је наш европски пут реалан и остварив и упорно ћемо да радимо на томе да Србија буде уређена и успешна земља. Зато нас је обрадовало то што сте најавили да ћете да подржавате чврсте односе и снажну сарадњу са Западним Балканом, јер постојање европске перспективе представља јак подстицај нашим реформским напорима у друштву и економији. Зато се надам да ћете наше реформе адекватно вредновати и да ће Србија, током вашег мандата, уз вашу подршку и помоћ, али и критику, постати земља коју ћете радо видети као равноправног члана Европске уније.

У исто време, Србија ће, промовишући политику мира и сарадње, наставити да се бори за стабилност на Западном Балкану, као основи за економски и сваки други напредак региона", наводи се у честитки председника Вучића.

Остале вести