Ауто-пут Рума - Шабац за три године

Најновије
Извор: Танјуг

Ауто-пут Рума-Шабац, заједно са великим и модерним мостом преко Саве ка Шапцу, биће завршен за три године, изјавио је данас председник Александар Вучић након потписивања уговора за изградњу те деонице са представницима компаније Азвирт.

Извор: ТВ Пинк

Вучић је, такође, присуствовао потписивању уговора са том азербејџанском компанијом за градњу брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да ће и брза саобраћајница на деоници Шабац-Лозница бити завршена пре краја 2023. године.

Potpisivanje ugovora za auto-put Ruma Sabac
Извор: Танјуг

"Радимо огроман посао, желимо да људи у том крају остану на својим огњиштима, то ће значити живот за цело Подриње и донеће нове инвестиције у тај део земље и много већи број туриста", рекао је Вучић.

Вучић је честитао на потписаном уговору и истакао да је то веома важна ствар за нашу земљу, као и да је вредност потписаних уговора 476 милиона евра.

"У наредне три године заједно са новим мостом преко Саве код Шапца, 21,4 км ауто-пута од Руме до Шапца", нагласио је Вучић и додао да је то важна спона, пошто ће се наставити на будући Фрушкогорски коридор, са Мачвом и Западном Србијом.

Kако је рекао, на траси ауто-пута Рума - Шабац има много густо насељених села, као што су Јарак, Платичево, Хртковци и друга и зато ће се у близини Платичева направити једно искључење, како становници тих места не би морали да иду старим путем и круже 20 или 30 км. На половини пута ће бити искључење, додао је председник.

Објаснио је да ће то бити ауто-пут пуног профила ширине 29 метара, са разделом од четири метра између трака за супротни смер, док ће брза саобраћајница Шабац - Лозница бити широка 19 метара, са разделом од три метра и максималном брзином ауто-путем од 100 до 110 км на сат.

Вучић је казао да је брза саобраћајница Шабац - Лозница дуга 54,8 километара, тако да ће се градити укупно око 77 километара најмодернијих саобраћајница у том делу Србије, на потезу од Руме до Лознице.

Poptisivanje ugovora auto-put Ruma - Sabac
Извор: Танјуг

"Радимо огроман посао и желимо да људе сачувамо да остану на своме огњишту", казао је да ће то значити пуно за Рађевину, церски и гучевски крај односно цело Подриње и донети не само инвестиције већ и развој туризма и привреде.

Вучић је казао да ће мост у Шапцу на Сави бити прво градилиште, пошто ће већ за неколико дана добити грађевинску дозволу за прве радове.

Нагласио је да ће уз ауто-пут од Kузмина до Бијељине бити повезан тај део Србије са Републиком Српском и БиХ.

Тиме бисмо подигли Подриње које је сада празно, јер од Лознице и Малог Зворника и Бајине Баште до Полимља, немамо укупно 130.000 становника, напоменуо је председник.

"Желимо да ти људи имају своју будућност и да могу да остану ту. Ово је дивна и велика вест за грађане Србије, поносан што се више него икада граде ауто-путеви и брзе саобраћајнице захваљујући финансијској дисциплини државе".

Вучић додаје да је Азвирт одлично урадио ауто-пут Прељина-Љиг и да ће већ следеће недеље моћи да се видe први радови.

Напоменуо је да смо раније уговарали на Kоридору 10 извођаче за деонице дуге и по пет или седам километара, док ће сада цео потез од 77 км радити једна компанија као главни извођач.

"За три или четири године похвалићемо се да смо за 10 година урадили више него у претходних 70 година. Срећан сам због тога", додао је Вучић. Вучић је потом на руском изразио задовољство што је све урађено на високом нивоу, квалитетном и уз поштовање рокова.

"Добро урађен посао. Добродошли у Србију", рекао је Вучић.

Potpisivanje ugovora auto-put Ruma - Sabac
Извор: Танјуг

Он је додао да азербејџанског председника Алијева очекује у Београду.

Честитао је грађанима мачванског, сремског и београдског округа који ће од ове деонице ауто-пута и брзе саобраћајнице имати огромне користи, а све то ће допринети већем економском расту Србије.

Извршни директор компаније "Азвирт" Kемил Алиев захвалио је Србији на указаном поверењу и подсетио да та компанија ради у нашој земљи од 2012. године, те да су се увек трудили да све обавезе испуне и посао обаве на високом нивоу.

"Наша главна снага су радници Србије, који су се показали као веома вредни и одговорни", истакао је он.

Алиев је додао да ће се "Азвирт" у будућности бавити развојем инфраструктуре, у шта како је рекао Србија доста улаже, како би сви делови земље били много боље повезани.

Остале вести