Београд добио најлепши парк у овом делу Европе

Најновије
Извор: Танјуг

Београд је добио најлепши парк у овом делу Европе, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић на отварању Београдског парка и дела Булевара Вудроа Вилсона и Улица Николаја Kравцова и истакао да ће за врло кратко време бити изграђено више од милион метара квадратних стамбеног и пословног простора у Београду на води.

Извор: РТВ Пинк

Вучић је истакао да је посебно срећан што се заједно отварају улице једног Американца и Руса који су задужили нашу земљу.

Додао је да је Kравцов изгубио живот ослобађајући зграду београдске поште, током ослобађања Београда 1944. године и да је зато добио улицу.

"Свако ко дође може да види, несумњиво, најлепши парк у овом делу Европе, који је огроман од 2,7 хектара површине, као и нове булеваре и нове зграде", навео је Вучић и истакао да добро напредују радови на Београду на води, који постаје наш најлепши и најмодернији део града.

Додао је да је дошао и "Будабар" и нагласио да сви полако стижу у нашу престоницу.

"Хвала свима који су веровали у овај пројекат, није нас било много. Свега је 27 одсто људи подржавало тај пројекат, који је био убедљиво најружнији део града и сметлиште, стециште наркомана и скитница, а данас је велелепни део Београда и Србије".

Председник Србије Александар Вучић на отварању Београдског парка.
Извор: Танјуг

Вучић је истакао да је тај пројекат доказ да за кратко време и уз огроман труд људи може да се оствари сан и направи чудо.

Најавио је да ће комплетан Булевар Вудро Вилсон бити отворен до априла или маја, када ће бити завршен и највећи део радова на шопинг молу у оквиру Београда на води, као и да ће до тада бити подигнуто 15 или 16 спратова изнад земље велелепног торња који ће бити лендмарк не само Београда већ и Србије.

Додао је да ће то бити највиша зграда у овом делу Европе, као и једна од најлепше пројектованих и најбољих.

Вучић је рекао да ће Београд на води привући туристе и да то већ потврђује све већи долазак туриста у нашу земљу, којих је више него двоструко више него пре шест или седам година.

Нагласио је да је Београд на води повукао и развој наше грађевинске индустрије.

Приметио је да су критиковали тај пројекат, као што су говорили и за Палату правде да ће ту "подићи хотел неки Вучићев пријатељ" и додао да је то само била још једна у низу лажи.

Београдски парк ће се простирати на површини од 2,7 хектара, а данас је отворен његов први део од 1,8 хектара.

У оквиру парка налазе се, између осталог, мултифункционални спортски терен, дечје игралиште, столови за пикник и стони тенис, као и стаза за шетњу и џогинг.

Поред парка, отворен је и први део Булевара Вудроа Вилсона у дужини од једног километра, као и Улица Николаја Kравцова.

Председник Србије Александар Вучић на отварању Београдског парка.
Извор: Танјуг

Булевар Вудроа Вилсона, спајаће Kарађорђеву улицу и Булевар војводе Мишића.

Улица Николаја Kравцова спајаће Савску улицу и Булевар Вудроа Вилсона.

Остале вести