Вучић на вечери с Макроном и учесницима Париског форума

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић вечерас у Паризу присуствује вечери коју је председник Француске Емануел Макрон приредио за шефове држава, влада и представнике међународних организација.

Извор: Танјуг

Председник Вучић захвалио се председнику Француске на срдачној добродошлици.

Макрон је домаћин Другог Париског форума о миру.

Председник Вучић борави у тродневној посети Паризу, где ће сутра имати билатералне разговоре са Макроном.

Извор: Taнјуг

Он ће, такође, учествовати у разговору о 75 година Организације Уједињених нација, као и на панелу "Мишљења младих о мултилатерализму", током 40. заседања Генералне конференције Унеска.

Учесницима 40. заседања Генералне конференције Унеска, председник Вучић ће се обратити последњег дана посете, када ће имати сусрет са генералном директорком Унеска Одри Азуле.

Извор: Taнјуг

Вучић и Макрон после вечере билатерално

Председник Србије Александар Вучић састао се вечерас с француским председником Емануелом Макроном и то је први билатерални састанак Макрона с неким од шефова држава који су у Паризу због учешћа на Париском форуму о миру.

Извор: Taнјуг

Вучић је уочи одласка у Париз рекао да ће од француског председника тражити подршку за иницијативу за уклањање баријера, чвршћу сарадњу економија западног Балкана, као и да жели да чује од њега детаље модалитета политике проширења ЕУ које је најавио Макрон, и каква је будућност региона Западног Балкана.

Остале вести