Захвални на подршци Словеније евроинтеграцијама Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Словеније Изтока Јарца и захвалио му на доприносу развоју односа двеју земаља.

Председник Вучић је рекао да су, током дипломатског мандата амбасадора Јарца у Београду, интензивирани политички дијалог и економска сарадња Србије и Словеније, као и то да су посете председника Пахора и премијера Шареца биле велики подстицај билатералним односима, али и регионалној сарадњи, с обзиром на активан ангажман Словеније у регионалним питањима у оквиру Брдо-Бриони процеса, као и Берлинског процеса. С тим у вези, председник Вучић је истакао опредељење Србије за очување мира и стабилности у региону.

Vucic i ambasodor Slovenije Iztok Jarac
Извор: Танјуг

Председник Вучић је захвалио на подршци Словеније евроинтеграцијама Србије и изразио наду да ће амбасадор Јарц исказати ту подршку и на својој новој дужности сталног представника своје земље у Европској унији. Председник Вучић је замолио амбасадора Јарца да пренесе његову захвалност премијеру Шарецу што се лично ангажовао на упућивању словеначких експерата за помоћ Србији на европском путу.

Амбасадор Јарц је изразио задовољство што у Србији постоји значајна подршка стратешкој сарадњи са Словенијом и истакао да је одржавање заједничких седница влада значајно утицало на боље разумевање и већу сарадњу двеју земаља.

Председник Вучић је пожелео амбасадору Јарцу много успеха на новој дужности и срећу у личном животу.

Остале вести