Јачање сарадње са Механизмом за међународне кривичне судове

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са главним тужиоцем Механизма за међународне кривичне судове Сержом Брамерцом.

Вучић је са Брамерцом разговарао о предстојећем извештају тужиоца за Савет безбедности УН, поступцима који се пред ММКС воде против држављана Србије, резултатима рада Тужилаштва Хашког трибунала за бившу Југославију, као и помоћи у изградњи институција и преношењу знања српским правосудним органима.

Председник Вучић је истакао да је сарадња Србије са Механизмом за међународне кривичне судове добра, као и да ће Србија упркос неслагању око неких питања наставити да јача сарадњу са Тужилаштвом ММКС.

Vucic sa Bramercom
Извор: Танјуг

Председник Вучић је захвалио на предлогу главног тужиоца Брамерца да надлежне институције у Србији учествују у заједничким програмима, кроз које би Тужилаштво ММКС, у виду обуке и других видова подршке, помогло примену Стратегије за ратне злочине.

Главни тужилац ММКС Серж Брамерц изразио је незадовољство регионалном сарадњом, као и жаљење због спорости достављања документације неопходне у процесима који се воде пред Механизмом.

Остале вести