Посета Макрона дала нови импулс билатералним односима

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас директора Дирекције за континенталну Европу Министарства спољних послова Републике Француске Фредерика Мондолонија.

Председник Вучић је Мондолонију још једном захвалио на свему што је за односе Србије и Француске учинио током свог амбасадорског мандата у Београду. Двојица саговорника су се сагласили да је посета председника Макрона дала нови импулс билатералним односима. Француски дипломата је нагласио да је за председника Макрона посета Београду била посебна и да је дала нову енергију за српско-француску сарадњу и испуњавање амбициозних заједничких циљева. С тим у вези, Мондолони је за наредне месеце најавио посете неколико француских министара.

Званичник француског Министарства спољних послова је пренео и посвећеност председника Макрона дијалогу Београда и Приштине, коју је показао и кроз иницијативу да, са канцеларком Меркел, организује састанке посвећене том процесу.

Извор: Taнјуг

Председник Вучић и Мондолони су разговарали и о француском виђењу проширења Европске уније, које, како је објаснио француски дипломата, подразумева чланство Западног Балкана по завршетку унутрашњих реформи ЕУ ииспуњења услова од стране земаља кандидата.

Извор: Taнјуг

Председник Вучић је захвалио на посвећености Француске економском развоју Србије кроз ангажовање Француске развојне агенције, чија је регионална канцеларија почела са радом у Београду.

Остале вести