Хвала Словачкој упркос притисцима

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних и европских послова Словачке Републике и председавајућег ОЕБС-у Мирослава Лајчака.

Председник Вучић је изразио велику забринутост због дешавања на северу Косова и Метохије и упозорио да Приштина једностраним и провокативним актима изазива напетост и погоршање безбедносне ситуације. Он је министру Лајчаку посебно указао на манипулације са наводним тровањем приликом пребројавања
гласачких листића и то искључиво косметских Албанаца, упитавши који је то отров који делује на националној основи и затраживши да се спроведе свеобухватна истрага.

Председник Србије Александар Вучић са Мирославом Лајчаком.
Извор: Танјуг

Председник Вучић је изразио захвалност што Словачка, упркос притисцима, истрајава на принципијелном ставу да не призна тзв. Косово. Имајући у виду и председавање Словачке ОЕБС-у, он је нагласио да је веома важно да та организација сачува статусно неутралан приступ, посебно у раду њихове Мисије на Косову и Метохији.

Председник Србије Александар Вучић са Мирославом Лајчаком.
Извор: Танјуг

Шеф словачке дипломатије Лајчак је рекао да је Западни Балкан у фокусу председавања Словачке ОЕБС-у и да са великом пажњом прати ситуацију на Косову и Метохији.

Председник Вучић и министар Лајчак су се сагласили да су односи двеју земаља веома добри и да интензиван политички дијалог доприноси и напретку економске сарадње.

Остале вести