Компромисно решење у интересу стабилности и будућности целог региона

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састаo се данас са специјалним изаслаником председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричардом Гренелом.

Председник Вучић упознао је изасланика председника САД Ричарда Гренела са позицијом Србије у вези са дијалогом и положајем Срба на Косову и Метохији.

Извор: Taнјуг

Председник Вучић нагласио је опредељеност Србије за решавање односа Београда и Приштине путем дијалога. "Компромисно решење у интересу стабилности и будућности целог региона може бити постигнуто уважавањем легитимних интереса Србије", закључио је председник Вучић.

"Снажно уверење Трампове администрације јесте да економски развој, креирање нових радних места и повећање прилика у области трговине представљају кључни део за обезбеђивање трајног мира. Циљ је да наше партнере у Србији и на Косову и Метохији доведемо до свеобухватног решења како би се разрешиле тачке сукоба у региону. Обе стране ће морати блиско и брзо да сарађују, гледајући у будућност", истакао је специјални изасланик Гренел.

Остале вести