Изузетно значајна експертска подршка ОЕБС-а

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са генералним секретаром ОЕБС-a Томасом Гремингером са којим је разговарао о реформским процесима, ситуацији у региону и стратешким приоритетима Србије.

Председник Вучић је истакао да ОЕБС представља изузетно значајну регионалну безбедносну организацију, која пружа могућностза заједничко суочавање са многобројним постојећим и новим безбедносним изазовима. "Веома смо задовољни сарадњом коју остварујемо са Мисијом ОЕБС-а у Србији и сматрамо да је експертска подршка, коју ова Организација пружа нашим институцијама, изузетно значајна. Ценимо и подршку Мисије процесу израде Медијске стратегије", рекао је председник Вучић и похвалио сарадњу које наше институције остварују са Мисијом ОЕБС-а на Косову и Метохији.

Vucic sa Tomasom Gremingerom
Извор: Танјуг

Председник Вучић високо је оценио и сарадњу са ОЕБС-ом и њеном Канцеларијом за демократске институције и људска права (ODIHR) у области унапређења изборног процеса. У циљу праћења примене препорука и унапређења изборног процеса, Влада Србије је у августу ове године донела одлуку о оснивању Радне групе за сарадњу са ОЕБС-ом и Канцеларијом за демократске институције и људска права.

Генерални секретар Гремингер је истакао да ОЕБС жели да подржи Србију у консолидацији демократских институција, унапређењу изборног система и јачању медијских слобода.

Током сусрета, саговорници су закључили да Србија активно доприноси стабилности и безбедности, промовише регионалну сарадњу, као и да је снажно посвећена принципима мултилатерализма и остваривању смерница ОЕБС-а.

Остале вести