Kорак више у ширењу билатералне сарадње

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о организацији посете руског премијера Дмитрија Медведева и заједничком обележавању значајног јубилеја – 75 година од ослобођења Београда у Другом светском рату.

Председник Вучић је истакао да ће, осим подсећања на славну слободарску традицију двају народа, посета премијера Медведева значити корак више у ширењу билатералне сарадње, јер се очекује потписивање нових међудржавних докумената.

Председник Србије Александар Вучић са Александром Боцан-Харченком.
Извор: Танјуг


Председник Вучић је изразио захвалност за поруку подршке државним и националним интересима наше земље, коју му је пренео шеф руске дипломатије Лавров, током састанка у Њујорку прошле седмице. "То показује да између Србије и Русије владају односи међусобног разумевања и дубоког поверења, што је резултат интензивног политичког дијалога“, сагласили су се двојица саговорника.


Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали и о регионалној ситуацији, изразивши наду да ће на Западном Балкану бити сачувани мир и стабилност.

Остале вести