Хвала Чешкој на разумевању српске позиције

Radek Vonderček
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председником Представничког дома Парламента Чешке Републике Радеком Вондрачеком, који борави у званичној посети Србији.

Председник Вучић упознао је председника Представничког дома Парламента Вондрачека са ситуацијом на Косову и Метохији и указао на то да застој у дијалогу може да се превазиђе само када Приштина укине таксе на српску робу. Он је упутио захвалност Чешкој на пријатељском ставу према Србији и на разумевању српске позиције.

Vucic sastao se danas sa primio je predsednika Predstavnickog doma Parlamenta Ceske Radeka Vondraceka
Извор: Танјуг

Председник Вучић је истакао да су билатерални односи двеју земаља на високом нивоу и да недавна посета председника Земана Србији, као и сутрашња посета председника Вучића Прагу у оквиру састанка Вишеградске групе, указују на намере двеју земаља да јачају сарадњу у свим областима. Он је нагласио да трговинска размена бележи значајан раст, додавши да још увек постоји простор за развој економске сарадње.

Vucic sastao se danas sa primio je predsednika Predstavnickog doma Parlamenta Ceske Radeka Vondraceka
Извор: Танјуг

Председник Представничког дома Парламента Вондрачек је рекао да Чешка сматра Србију најважнијим партнером у овом региону, истакавши опредељеност Чешке да помогне Србији у процесу европских интеграција.

Остале вести