Српски и грчки народ везује искрено пријатељство

Најновије
Извор: Председништво Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Њујорку са председником Владе Републике Грчке Кирјакосом Мицотакисом, са којим је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и европском путу Србије.

Он је честитао премијеру Мицотакису победу на изборима и изразио наду да ће успети да спроведе амбициозну агенду коју је поставио пред своју Владу. Председник Вучић је замолио премијера Мицотакиса да Грчка не мења свој став о непризнавању самопроглашене независности Косова, истакавши да је то за Србију од пресудног значаја.

Председник Вучић је истакао да српски и грчки народ везује искрено пријатељство, нагласивши да је неопходно радити на јачању економске сарадње. Он је захвалио Грчкој за подршку коју пружа Србији на европском путу, као и на подршци дијалогу Београда и Приштине. Он је упознао премијера Мицотакиса са проблемима који су настали након одлуке Приштине да уведе таксе на увоз робе из Србије.

Вучић Мицотакис 0002
Извор: Председништво Србије

Премијер Мицотакис је истакао да Грчка подржава дијалог, али да сматра да му једнострани потези не доприносе, као и да Грчка неће променити свој став када је у питању признање самопроглашене државе Косово.

Остале вести