Борићемо се да пронађемо све нестале

Најновије
Извор: Танјуг

Борићемо се да пронађемо све нестале особе, а нису нестале док год их помињемо, поручио је данас председник Александар Вучић током посете Удружењу породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Он је ту поруку написао у спомен - књизи Удружења, где су му неки од чланова пренели неке од трагичних прича о њиховим убијеним и несталим на Косову и Метохији, у периоду од 1998. до 2004. године.

Вучић је рекао и да ће се трудити да држава улаже што више на КиМ, како би српски народ остао и опстао на Космету.

Једна од чланица удружења захвалила се председнику на посети и замолила га да се за младе на Космету уради све што је могуће, како би остали на КиМ.

Од првог дана је, каже, чланица Удружења, живи у Бабином мосту, а ради у Прилужју.

Три члана њене породице су киднапована.

Vucic Udruzenje
Извор: Танјуг

"Много је младих, а говорим о свом сину и другим младима, који не могу да нађу посао. Желимо да вас замолимо да за те младе нешто урадимо. Мој син је као дрвосеча отишао у Норвешку да ради, са економским факултетом. Треба да учинимо нешто да они остану на КиМ", замолила је она Вучића.

Вучић је рекао да ће се држава трудити да уложи што више новца како би српски народ остао на КиМ.

У разговору са Србима са КиМ рекао је да се Београд увек трудио да се Прилужје, које је део вучитрнске општине и Бабин Мост, споје у једну општину, али да су Албанци прекршили договор и да то нису дозволили.

"Нису хтели да прихвате зато што су знали да је то начин да се угаси становништво. Све што можемо да урадимо у Бабином Мосту да помогнемо, урадићемо, посебно зато што је то издвојен и што је на важном месту за нас", рекао је Вучић.

Vucic Udruzenje
Извор: Танјуг

У разговору са женом из Лапова, која се жалила на тешке услове живота, Вучић је рекао да ће држава радити колико може да помогне кад је реч о егзистенцијалним питањима и да ће се постарати да помогне колико може.

Он је рекао да Албанци често не желе да помогну Србима и као пример навео изградњу нове школе у Бабином Мосту, коју је зауставио градоначелник Обилића, Албанац.

"Али, никога није брига у међународној заједници", рекао је Вучић.

Он је рекао и да поједине владе, попут Норвешке и Луксембурга, траже начин да одведу Србе са КиМ, посебно из енклава и у срединама где је тешко запослити Србе, нудећи им добре плате, чиме Срби остају без будућности у тим срединама.

"Да бисмо то спречили, морамо економски да ојачамо. Мораћемо више новца да улажемо", рекао је Вучић.

Удружење су са председником посетили и министар за рад Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић.

Остале вести