Хотел Наис значајан, налази се на раскршћу важних путева

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је вечерас отварању реновираног хотела Наис и рекао да тај хотел значајан за нашу земљу јер се налази на раскршћу важних путева.

Извор: Танјуг

"Овај хотел вероватно заузима најлепше и најзначајније место на територији целе Србије", рекао је председник Александар Вучић након обиласка хотелског комплекса и додао је лошим третирањем државне имовине доспео у стање да је морао бити затворен 2012. године.

Председник је казао да 1982. године када је хотел Наис отваран било је много обећања и нема сумње да је у то време био један од најлепших објеката у овом делу Србије и да је привлачио огромну пажњу, али рушењем система и недовољним добрим третирањем државне својине дошли смо до тога да један такав објекат буде затворен 30 година касније.

Председник Србије Александар Вучић на отварању реновираног хоела Наис крај Ниша.
Извор: Танјуг

"Ово ми је 11. хотел или хотелски комплекс који отварам у Србији, а овде сам из неколико важних разлога, а први је тај што Наис вероватно заузима најлепше и најзначајније место на територији целе наше земље", казао је Вучић.

Прецизирао је да се налази на раскршћу путева, јер тачно са тог места иде се јужно ка Скопљу, Атини и Солуну, источно ка Пироту, Димитровграду, Софији.

"Истовремено, почињемо и радове на трећем краку Коридора ка Прокупљу, Приштини, Грачаници", додао је Вучић.

Навео је да паралелно са изградњом путева о којима се сањало радило на неколико ствари, односно на објектима на путевима где могу да дођу странци и остану и где наши гости могу да дођу, да се развије туризам, запосле млади.

Председник Србије Александар Вучић на отварању реновираног хотела Наис крај Ниша.
Извор: Танјуг

"Од једног укорењеног простора, који је био ругло читаве Србије данас сте успели и честитам целом тиму што сте направили чисто, ново место и посебно сам срећан што су у вашем хотелу сви мотиви, нису мотиви Лондона, Њујорка, Париза, већ Ниша, пиротских ћилима, онога што јесте наша традиција, онога што је наша прошлост, а уверен сам и будућност", рекао је Вучић.

Како је казао, уверен је да ће хотел Наис бити добро место за окупљање људи који се баве истим послом као и он, али и другим пословима, попут спортиста, културних радника и других људи који ће желети да по пристојним ценама, у добром и чистом амбијенту, уз много више осветљења него што је то случај био раније дођу и проведу своје време.

Казао је и да је захвалан власницима што нису користили државне субвенције иако су могли и нуђено им је и замолио их да на наставе са изградњом других садржаја око хотела, јер имају огроман простор.

Осврћући се на присуство градоначелника Јагодине Драгана Марковића Палму, пожелео им је да направе већи аквапарк него што је у Јагодини.

Председник Србије Александар Вучић на отварању реновираног хотела Наис крај Ниша.
Извор: Танјуг

Пожелевши пуно успеха у даљем раду, Вучић је испричао како је на почетку радова на реконструкцији хотела Инспекција рада једном имала проблема и није могла да нађе раднике, који су се "склонили", али да је након тога сваки следећи пут Инспекција затицала све раднике и то пријављене.

"Желим вам много пословног успеха, добар профит и желим да наставите да улажете у југ Србије, у нашу земљу, а мислим да лепше земље од Србије нема", казао је председник.

Директор Наис ризорта Томас Павловић рекао је да је вечерас предиван моменат и захвалио је свим званицама што су дошле да увеличају то што су они урадили за две и по године.

"Сада смо у прилици да отворимо овај хотел који ће бити значајан верујемо, не само за Ниш, већ за целу јужну Србију", казао је Павловић.

Реновирани хотел Наис, на ауто-путу Београд-Ниш, има четири звездице, а у реконструкцију је уложено 10 милиона евра, а Павловић је рекао да ће понуда комплекса бити веома богата.

Остале вести