Вучић примио акредитиве амбасадорке БиХ

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новопостављене амбасадорке Босне и Херцеговине Аиде Смајић и пожелео јој добродошлицу. Амбасадорка Смајић је пренела поздраве тројице чланова Председништва БиХ и њихово очекивање да председник Вучић дође у званичну посету.

Председник Вучић је изразио чврсто опредељење Србије за добре односе са Босном и Херцеговином и поштовање интегритета БиХ. "Србија жели мирну и стабилну Босну и Херцеговину, јер то значи и мир и стабилност у региону”, истакао је председник Вучић. Он је нагласио да ће наставити да води политику мира и сарадње на Западном Балкану.


Председник Вучић и амбасадорка Смајић су се сагласили да две земље треба да наставе са међусобном подршком у процесу евроинтеграција, као и да приоритет дају инфраструктурном повезивању и економској сарадњи.

Двоје саговорника су разговарали о конкретним инфраструктурним пројектима, најавивши да ће за око месец дана бити свечано обележен почетак изградње ауто-пута Београд - Сарајево.

Остале вести