Српска суза нема родитеље

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић коментарисао је вест да је Рамуш Харадинај саслушан у Специјалном суду за ОВК. Каже да нам до сада нико није донео правду и не очекује да ће се то догодити у будућности.

Александар Вучић наводи за РТС да су на делу двоструки аршини и да нико не може да одговори на питање – где су право и правда.

Истиче да кад постави питање – како је могуће да се "прави друга албанска држава у срцу Европе", добије одговор: "ви Срби морате да разумете да је то против вас, али не може другачије да буде", и тада схватим да су правда и право умрли.

Додаје да српска суза није имала нити ће наћи родитеље и да Србија мора да се избори за бољу будућност, али тако да је не угрожава.

"Ми треба да се изборимо за бољу, снажнију и јачу Србију, за нашу бољу будућност, да прећутимо многе ствари, али да почнемо, и када почнемо да говоримо, да не угрожавамо своју будућност ниједног секунда. Али немојмо да сањамо снове како ће неко да нам донесе правду јер није нам је донео досад па неће ни у будућности", поручио је председник.

Говорећи о новој кинеској инвестицији, наводи да је то важан дан за Србију јер су Кинези потврдили да желе да улажу у Железару. "Ово је јако важан дан за нас, за Србију, Смедерево, раднике који овде раде јер су Кинези овом новом инвестицијом потврдили да желе да остану овде, да желе да улажу и верују у успех Железаре", наводи Вучић.

Додаје да у Железари ради више од 5.000 људи, а 269 младих радника је запослено последњих годину дана. Додао је и да је 501 радник прешао са уговора на одређено на уговор на неодређено време.

Просечна плата за мај 55.380 динара

Осврћући се на економску ситуацију у Србији, Вучић наводи да је просечна плата за мај износила 55.380 динара, односно 470 евра.

"Сада питам оне који су говорили да неће пре краја године просечна плата бити 500 евра шта кажу. Биће она и преко тога. То су добре вести. Све иде набоље", поручио је председник.

Вучић је поновио да настојимо да по питању просечне плате "побегнемо" Бугарима и пређемо Црну Гору.

Остале вести