Унапређење политичког дијалога и економске сарадње Србије и Јапана

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Јапана Ђунићија Марујаму и још једном пожелео јапанском народу да им Реива ера, која је почела ступањем цара Нарухита на царски престо, донесе мир, срећу, хармонију и благостање.

Председник Вучић је амбасадору Марујами рекао да му је част да прихвати позив да у октобру присуствује званичној церемонији крунисања и буде у прилици да цару Нарухиту лично пожели много успеха, у корист напретка Јапана. Он је истакао да је прошлогодишња посета Србији премијера Шинзо Абеа дала снажан подстицај за унапређење политичког дијалога и економске сарадње двеју земаља, али и успостављања јачих веза у свим другим областима од обостраног интереса. Председник Вучић је изразио наду да ће и његова посета Јапану допринети да се билатерални односи успешно развијају, уз међусобно поштовање и разумевање.

Vucic sa Marujamom
Извор: Танјуг

Председник Вучић и амбасадор Марујама су разговарали о текућим заједничким пројектима, изразивши задовољство њиховим добрим напретком, као и могућим будућим пројектима. Амбасадор Марујама је пренео да јапанске компаније, које већ послују у Србији, намеравају да повећају обим производње, као и број запослених, изразивши наду да ће њихово добро искуство и задовољство условима пословања допринети доласку других инвеститора из Јапанa. Он је потврдио да се повећава њихово интересовање за улагање у Србији.

Остале вести