Вучић честитао Трампу Дан независности

Најновије
Извор: Информер

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку америчком председнику Доналду Трампу поводом Дана независности Сједињених Америчких Држава. У честитки се каже:

“Екселенцијo, поштовани председниче,

Примите моје искрене честитке поводом Дана независности - националног празника Сједињених Америчких Држава, уз најбоље жеље за даљи напредак Ваше земље и благостање свих њених грађана.

Сваког четвртог јула грађани САД славе универзалне вредности, исписане у Декларацији о независности, усвојеној пре 243 године. Оне су, како сте Ви рекли, кључне вредности које чине америчку нацију и чија снага инспирише и даје наду, али исто тако су важне и за све оне који теже слободи, једнакости и просперитету.

У претходном периоду обележили смо важне јубилеје из заједничке историје, подсећајући се на светле примере нашег савезништва у великим историјским тренуцима. У смирај Првог светског рата, амерички председник Вудро Вилсон је рекао да су „начела за која се Србија витешки борила и због којих је пропатила у том рату, идентична онима за која се залажу САД“.

Уверен сам да и сада имамо прилику да односе наших двеју земаља, кроз развој политичког дијалога и јачање економске и сваке друге сарадње, вратимо на ниво истинског партнерства, какви су били и какви треба да буду. Надам се да је жеља за јачим и богатијим српско-америчким везама обострана и да ћемо се у будућности више подсећати на оно што нас повезује.

Користим ову прилику и да захвалим на подршци коју нам Сједињене Америчке Државе пружају на европском путу, а посебно на подршци напорима које Србија чини да промовише политику мира и сарадње на Западном Балкану, као и налажењу компромисног решења у оквиру дијалога са Приштином.

Уз наду да ћете нас ускоро посетити, као и срдачне поздраве, примите, екселенцијо, изразе мог дубоког уважавања“, наводи се у честитки председника Вучића упућеној председнику Трампу.

Остале вести