Вучић обишао винарију Јовић у Потркању

Vucic u Potrкanju
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас винарију Јовић у Потркању у Зајечарском округу, а испред винарије дочекали су га мештани.

Једна од окупљених захвалила је председнику што јој је одговорио на писмо које му је раније упутила, а чиме ју је, како је рекла, обрадовао и замолила га да држава да средства како би се њиве које су комасиране увеле у катастар.

Vucic u Potkranju
Извор: Танјуг

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, који је заједно са председником обилазио винарију, рекао је да ће кроз нову комасацију бити уписано 7.000 хекара земље у катастар.

Током обиласка, председника су власници породичне винарије упознали са тиме да производе шест врста вина, као и вишњицу - воћно вино од вишања из њиховог засада.

Како кажу, најпознатији су по производњи вранца, а од белих вина призводе и шардоне, совињон и сајски ризлинг.

Један од власника винарије Јован Јовић рекао је за Танјуг да се већ генерацијама баве производњом грожђа и вина као и да производе вино са заштићеним географским пореклом.

Vucic u Potkranju
Извор: Танјуг

Према његовим речима, капацитет подрума износи око 150.000 литара, а годишње произведу од 40 до 50 литара вина.

Својих седам производа Јовићи пласирају на српско тржиште, а што се тиче извоза вино из винарије Јовић било је доступно купцима у Немачкој, Италији и Америци.

Остале вести