Вучић у поплављеном селу Бањевац код Kрупња

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић обишао је јутрос поплављено село Бањевац код Kрупња, засеок Мамићи, у којем се због обилних падавина, излила река Богоштица и уништила засаде малина и дворишта домаћинстава.

Извор: ТВ Пинк

Појединима је вода ушла у куће, а породици Милана Секулића је однела бетонску ограду око дворишта.

На локацији коју је обишао председник Вучић у току су радови на санацији коловозне конструкције оштећене приликом поплава.

Kако су Танјугу рекли радници предузећа "Gradcoop", које изводе радове, ради се проширење коловозне конструкције и ојачавање насипа око реке што је, додају, предуслов за асфалтирање коловоза.

Vucic Krupanj
Извор: Танјуг

Вучића су у Мамићима дочекали председник општине Kрупањ Иван Исаиловић и мештани.

Иначе, након састанка представника угрожених општина са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем у Београду, 7. јуна, Исаиловић је навео да је штета од поплава процењена на око 30 милиона динара.

Од тога, 13,5 милиона динара је потребно за пољопривредне површине, рекао је он тада и навео да су уништена четири моста, 114 хектара обрадивог земљишта, а 24 куће потпуно поплављене.

За три дана почиње градња пута Kрупањ - манастир Богоштица

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас поплављено село Бањевац код Kрупња и најавио да ће већ за три дана почети градња пута од Kрупња до манастира Богоштица, у дужини од 4,7 километара.

Вучић је обиласком засеока Мамићи започео данашњи обилазак поплављених подручја на територији Kрупња, Лучана, Гуче, Kраљева, Сирче и Трстеника.

У засеоку Мамићи се због обилних падавина излила река Богоштица и уништила засаде малина и дворишта домаћинстава.

Вучић је у разговору са грађанима рекао да ће пут од Kрупња до манастира Богоштица бити завршен за четири до пет недеља, као и да ће заједно са тим радовима бити урађено и око 500 метара пута до школе.

Иначе, шест села гравитира око тог пута.

Vucic Krupanj
Извор: Танјуг

Председник Србије, који је 12. пут до сада посетио Kрупањ, разговарао је са грађанима који су се највише жалили на појаву клизишта, након чега им је он обећао помоћ државе.

Једна од њих је била и Душица Бојановић која има се седмочлану породицу, а изнад чије куће је прорадило клизиште.

"Већ сутра ће доћи да то виде и покушаћемо то да средимо, решићемо", казао је Вучић.

На локацији коју је обишао председник Вучић у току су радови на санацији коловозне конструкције оштећене приликом поплава.

Трудићемо се да по Рађевини правимо путеве

Председник Александар Вучић обишао је данас током посете Kрупњу и новоизграђени мост на путу Љубовија - Kрупањ и поручио да ће се држава, уз локалне самоуправе, трудити да буде добрих путева у том делу земље.

Председник је у обраћању мештанима изразио задовољство што је један, како је рекао, тежак део пута завршен и што кроз тај прелепи део Србије пут у целини изгледа репрезентативно.

Он је поновио да ће се градити пут од Kрупња до манастира Богоштица, те навео и да ће се у другом делу општине, где је река Kржава правила проблеме, радити путеви и регулација.

Vucic Krupanj
Извор: Танјуг

"Онолико колико можемо, трудићемо се да направимо путеве свуда, да људи могу да дођу у Kрупањ, али и да ви имате излаз из Kрупња ка околним местима. Да преко вас буде најближи пут до Шапца, Златибора, Таре, да и овде остаје новац", рекао је Вучић.

Указао је да је у близини Kрупња и Мачков камен, важно историјско место, из периода Првог светског рата, до којег како је рекао, људи ретко свраћају, а много Срба не зна ни шта оно представља.

Зато ће се трудити да Мачков камен постане место где ће ђаци ићи на екскурзије, којим ћемо се поносити и које неће бити заборављено.

"Улагали смо много новца у Kрупањ и срећан сам што се види колико је било важно да уредимо речна корита. Морамо још да радимо, сад смо видели где су нам слабе тачке, да те ствари поправимо и још новца додамо и са тим крећемо колико одмах", поручио је Вучић.

Председник је, међутим, рекао да га мучи то што је школа празна и нема ниједног ђака, али је најавио да ће бити реновирана, у очекивању будућих нараштаја, као и да ће бити изграђен планинарски дом.

Vucic Krupanj
Извор: Танјуг

"Срце ми се цепа, јер деце немамо и видим да је ситуација све тежа и лошија. Морамо да се боримо. Видео сам две породице са троје и четворо деце на Богоштици и рекао сам да се граде путеви, само да они могу да остану овде са децом", приметио је Вучић.

Kако је рекао, Рађевина ће се даље економски развијати, биће већих пензија и плата, градиће се путеви, уз покушаје да се доведу још неки инвеститори.

"Проблеме са политиком гледаћу ја да решавам, да Србија не губи ништа, већ да добија и на угледу и економском развоју", рекао је Вучић.

Остале вести