Вучић и Иконен очекују интензивнију економску сарадњу

Најновије
Извор: Председништво Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Финске Пертијем Иконеном, који завршава дипломатски мандат у нашој земљи, и захвалио му на значајном доприносу развоју српско-финских односа и сарадње.

Председник Вучић је истакао да је у преговарачком процесу Србије за чланство у Европској унији значајна континуирана и активна подршка Финске, као и њихова искуства из тог процеса.

Двојица саговорника су констатовали да у економској сарадњи нису довољно искоришћене могућности и изразили наду да ће контакти између српских и финских компанија бити интензивнији по успостављању директног лета између Београда и Хелсинкија од 1. јуна ове године.

Разговору су присуствовали и амбасадори других нордијских земаља: Краљевине Норвешке Арне Бјорнстад, Краљевине Шведске Јан Лундин и Краљевине Данске Кристијан Хогард.

С обзиром на то да је за Србију један од кључних приоритета афирмација регионалне сарадње и јаче економско повезивање у региону, председник Вучић је нагласио да искуство Нордијског савета, као јединственог примера јаке регионалне сарадње, може да послужи као пример за повезивање на Западном Балкану.

Остале вести