Вучић честитао Модију победу на парламентарним изборима

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Владе Републике Индије Нарендри Модију поводом победе на парламентарним изборима. У честитки се каже:

"Примите моје искрене честитке поводом победе на парламентарним изборима, уз најбоље жеље за много успеха на одговорној дужности, како бисте и даље водили Републику Индију и све њене грађане путем напретка и благостања.

Веома сам срећан што сам, приликом своје посете Индији у јануару 2017. године, имао прилику да Вас упознам и добијем драгоцене савете. Импресиониран сам резултатима које Индија, са Вама као премијером, постиже у развоју привреде. То је свакако одраз успешних мера Владе, али и резултат знања и марљивости грађана, привредника и стручњака Индије. Уверен сам да ћемо у будућности заједничким радом искористити  могућности да нашу економску сарадњу учинимо садржајнијом.

Србија веома вреднује традиционалне пријатељске односе са Индијом, које карактеришу узајамно поштовање и разумевање, а посебно ценимо доследан став о поштовању суверенитета и територијалног интегритета наше земље. Индија тиме на најбољи начин манифестује улогу градитеља праведног међународног поретка, заснованог на поштовању међународног права.

Уз наду да ћу имати част да Вас у наредном премијерском мандату угостим у Србији, примите срдачне поздраве и изразе мог посебног уважавања,“ наводи се у честитки председника Вучића.

Остале вести