Заштитићемо грађане, бринућемо о полицајцима

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић најавио је данас, на свечаној промоцији нових припадника МУП-а у Новом Саду, жесток удар против нарко криминала у том граду.

Извор: ТВ Пинк

Vucic MUP
Извор: Танјуг

"У Новом Саду одржавамо ову свечаност управо зато што ће се један од жестоких удара догађати управо у овом граду, где ћемо показати грађанима да можемо да их заштитимо од оних који би да угрожавају будућност наше деце", рекао је Вучић у свом говору. 

Истакао је да ће држава настојати да они који су први када је реч о безбедности никада више не буду последњи по ономе што држава даје.

"Изашли смо из дечијих болести да јачање полиције значи тобож јачање репресије. То не значи то, већ значи снажење грађана Србије, безбеднијег и сигурнијег грађанина", подвукао је Вучић.

Vucic MUP
Извор: Танјуг

Обећао је веће плате, као и безбеднији живот припадника полиције и њихових породица, јер они дају држави што је најтеже дати.

Рекао је да Србија набавља најмодернију опрему да би могли да се обрачунамо са потенцијалним терористима, криминалцима свих боја, да се онемогући да зарађују велики новац продајући дрогу.

"Данас показујемо да полиција искључиво брине о грађанима и немамо право да штедимо у будућности на полицији. У њу млади људи треба све више да желе да долазе, и све мање да из ње одлазе. Најбољи сте доказ да смо на правом путу, да све мере које смо предузели делују, и срећан сам када вас видим у новим патикама и опреми, а и станове које градимо доносе управо оне резултате које смо желели“, казао је он.

Vucic MUP
Извор: Танјуг

Подсетио је да је прошле године било најмање кривичних дела у последњих 18 година, додајући да тај број мора даље да се смањује и да очекује напоран и тежак рад од младих припадника полиције, да поштено обављају свој посао, а на држави је да гарантује да им егзистенција не буде угрожена.

View this post on Instagram

Честитам вам на храбрости, одважности и одлучности да овај посао радите, бити полицајац једна је од најлепших ствари на које неко може да се одлучи. Свечана промоција 17. и 18. класе полазника Центра за основну полицијску обуку, 4. класе полазника основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица и дипломираних студената Kриминалистичко- полицијског универзитета у Новом Саду.

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

"Улагаћемо све више, али и гледати да на сваком месту покажемо поштовање“, подвукао је он.

Вучић је поручио младим полицајцима да данас започињу посао који је најважнији у сваком друштву, па и нашем, који значи да ће радити и увек бити прво за друге, па тек онда за себе.

Vucic MUP
Извор: Танјуг

"Ваш посао је најтежи, од вас сви очекују да будете уз грађане, помогнете када је најпотребније, а ако им се било шта лоше догоди само један кривац ће постојати, а то сте ви. То говори колико је ваш посао незахвалан, тежак, и није лако бити полицајац. Тешко је радити часни посао, који људи на крају крајева ипак умеју да цене. Не смете да жалите труд, понекад у најтежим ситуацијама ризикујете сопствени живот да би се грађани осећали безбебдни. Честитам на послу, пре свега на храбрости, одважности и одлучности да овај посао радите“, нагласио је он.

Vucic MUP
Извор: Танјуг

Председник је истакао да је бити полицајац једна од најлепших ствари на које може неко да се одлучи и изразио уверење да су њихове породице поносне, те да ће они са поносом носити њихово име и презиме чувајући углед не само своје породице већ сваког грађанина у држави у целини.

Рекао је да свако од нас, иако понекад тајно, не крије дивљење према ономе што чине полицајци, који по киши, снегу, највећем сунцу морају да уређују саобраћај да све нас нервозне, који желимо да буде све по нашем а не закону, у том тренутку како нам се свиђа, морају да умире, да уведу у провођење закона и покажу сваку врсту љубазности.

Vucic MUP
Извор: Танјуг

Истакао је да полицајци морају да се ставе на стуб одбране државе и отаџбине, те их је замолио да не само када су на радном месту, већ када год могу, што је молио и војнике, носе своје дивне униформе, јер, када их носе неколико десетина и стотина грађана се увек осећа сигурније. 

"Гледаћемо да имате више униформи да можете увек да се поносите њима. Није само што је лепа, већ је то униформа државе, свих грађана наше земље којима ви верно служите“, нагласио је Вучић пожелевши им добар, успешан рад, дуг живот, да много тога напорно и добро, вредно и марљиво ураде за Србију, а да ће држава бити уз њих и показати поштовање и захвалност за велика дела. 

Остале вести