Једном, кад замру политичке страсти, ово ће се памтити

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је отварање ауто-пута на Коридору 10 важно за наше самопоуздање, за будућност, позив људима да остану у овој земљи и показатељ да можемо да радимо као и они који су испред нас, и које можемо да стигнемо.

Извор: РТВ Пинк

"Како да не будем срећан. За 100 година, када дневно политичке страсти замру, моја деца и унуци ће да кажу - наш тата и деда је учествовао у овоме, као и сви радници који су се борили. Шта ћете више", констатовао је председник у изјави за Пинк телевизију.

Он је приметио и да су га неки исмевали, нападали и критиковали, говорећи да ће да "руши пола брда".

Вучић Коридор 10 0020
Извор: printscreen

"Када верујете у рад, радом побеђујете све оне који мисле да могу добацивањем да вас победе", рекао је Вучић.

Он је навео и да за 48 година ништа није урађено на јужном краку ауто-пута, који је сада завршен.

Каже и да све треба свести на рационалан ниво и рећи да је у тај део Коридора уложено и много новца, више од 400 милиона евра.

Вучић Коридор 10 0027
Извор: Танјуг

Он је напоменуо да су претходне власти куповале изборе, ишле у јавни дуг, банкротство, а да није урађено ништа.

"Ми данас имамо новца, нема за бацање, али вишак трошимо на нове путеве, субвенције за запошљавање, инвеститоре... да људи могу да размишљају о будућности, да се повећавају плате".

Упитан шта ће поручити грађанима, рекао је да је то нови концепт деловања у будућности, чије су кључне тачке - посао, путеви, повезивање у региону.

Вучић Коридор 10 0032
Извор: Танјуг

"Не морам да се у свему слажем са Заевом, али да се не чека на граници. Ако су у Европи били паметни, и направили територију без граница, узимајући нашу радну снагу, можемо и ми да се повеземо између себе, да стварамо профит између себе, смањујемо оперативне трошкове... Ако буде разумевања у региону, уз чињеницу да постоји замор у Европи, раст ће бити бржи", закључио је председник.

Вучић грађанима на северу КиМ: Изађите сутра на изборе

Председник Србије Александар Вучић позвао је вечерас грађане на северу Косова да изађу сутра на изборе за градоначелнике четири општине.

"Да изађу сутра на изборе, да гласају по својој савести, у четири северно косовске општине - Звечану, Лепосавићу, Зубин Потоку и Косовској Митровици. Да им не буде тешко, да не остану код куће, да изађу и да покажу и колико воле своју Србију и да покажу да ће да се боре за своју будућност. То је моја молба за њих", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Вучић Коридор 10 0031
Извор: Танјуг

Према његовим речима, отварање Коридора 10 је подстрек и нашем народу на Косову.

"Ово треба да буде један добар сигнал и симбол и за њих", рекао је Вучић.

Остале вести