Вучић и Борисов о сарадњи, региону, енергетским пројектима

portret
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Републике Бугарске Бојком Борисовом, коме је захвалио на снажној и континуираној подршци Бугарске европском путу Србије.

Председник Вучић је изразио задовољство што две земље интензивирају своју сарадњу, не само кроз билатералне односе, него и кроз рад Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке. Он је истакао да тај квадрилатерални формат сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа, али и развој Србије у економском и сваком другом смислу.

Председник Вучић је истакао да ће наша земља наставити да даје допринос европској агенди повезивања региона, па је с премијером Борисовом посебно разговарао о инфраструктурним и енергетским пројектима за повезивање Србије и Бугарске. Он је обавестио свог саговорника о завршетку радова на јужном краку Коридора 10, најавивши да ће последња деоница аутопута кроз Грделичку клисуру бити у суботу отворена за саобраћај.

Двојица саговорника су разговарали и о могућностима за диверзификацију извора снабдевања гасом, кроз пројекат гасовода “Балкански ток”, који, по предлогу премијера Борисова, треба да обједини гас из више праваца снабдевања.

Остале вести