Неко мора да доноси овоземаљске одлуке

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас, након разговора са владикама о KиМ, на седници Сабора СПЦ, да је његово да настави да се бори, да извуче максимум од свега што може да добије за српски народ, уз чување мира и стабилности, али без пристајања на уцене и давања оног што није наше право, нити смемо да дамо.

Извор: Пинк тв

Вучић је пренео да је током састанка који је трајао два и по сата, изнео велику бригу за наш народ на KиМ, говорио отворено и искрено о свему што тишти наш народ, одговарао на питања, примебде.

Извор: Танјуг

"Чини ми се да смо се добро разумели, да је важно да разумемо наше различитости, али да поштујемо једни друге и да верујемо да радимо у најбољем интересу за нашу отаџбину. Говорили смо и о односима Српске и Србије, о добрим односима, јединственом буквару за српски етнички простор, меморијалном центру у Јасеновцу, као и о важној ствари, да у Србији, а слично је и на српским етничким просторима, изгубимо 104 човека дневно, јер више умре него што се рађа. Нас је сваког дана мање за 104 човека, и то су свари на којима морамо да радимо“, објаснио је он.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Чини ми се да смо се добро разумели, да је важно да разумемо наше различитости, али да поштујемо једни друге и да верујемо да радимо у најбољем интересу за нашу отаџбину. Хвала светости, који је показао огромну одговорност за развој и напредак српског друштва. -На седници редовног годишњег заседања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве.

Објава коју дели Александар Вучић (@avucic) дана

Указао је да је после отворене дискусије са појединим епископима успео да оствари рационалан и нормалан однос.

"Говорио сам отворено, искрено, упозоравајући на, а и неке владике су то дорбо приметиле, да некада нисмо били у пуном сагласју са реалношћу и да нас је то скупо коштало. Не бих да нам се сличне ствари догађају, као у не тако далекој прошлости“, рекао је он и изразио уверење у плодотворност састанка.

Извор: Taнјуг

Подвукао је да, за разлику од неких, сматра да је црква важан друштвени чинилац који има право на своје ставове, а који не морају да буду исти као држава.

Црква је, подсетио је, помагала на свим територијама, посебно где је српски народ био угрожен, посебно на KиМ.

"Пред нама је тежак период. Изнео сам све своје бриге. Мислим да је патријарх одлично разумео, као што сам ја разумем његову бригу и муке, да неко мора да доноси не тако лаке овоземаљске одлуке. Неко од владика је рекао - ''шта год да урадиш бићеш увек некоме крив''. Ја сам то одлично разумео“, пренео је Вучић.

Навео је да је обавестио Сабор о свим разговорима и преговорима, као што је црква њега обавестила о свим својим бригама и различитим ставовима.

Извор: Taнјуг

"Хвала светости, који је показао огромну одговорност за развој и напредак српског друштва. Хвала и Милораду Додику који је добро разумео, а није морао, јер је могао лако да скупља само политичке поене на Сабору. Био је веома коректан и искрен, добро је разумео државну позицију Србије“, указао је он.

Вучић је најавио да ће наставити да ради у најбољем интересу народа на KиМ и државе.

Изразио је уверење да ћемо моћи у будућности да се радујемо новим економским успесима, отварањима фабрика, да то буде више тема, а не ова стратешка питања.

Остале вести