Два поклона за Нови Сад - две инвестиције од по 50 милиона евра

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић најавио је данас у Новом Саду да ће у тај град доћи још две велике инвестиције од по 50 милиона евра.

"Ја вам данас доносим два мала поклона у Нови Сад", рекао је Вучић обраћајући се на скупу у оквиру кампање "Будућност Србије", на којем га је, упркос лошем времену, дочекало више људи него икада, како је сам приметио.

Извор: Танјуг

Вучић је прецизирао да су завршени преговори са једном великом, веома значајном компанијом из прехрамбене индустрије за инвестицију 50 милиона евра. "Видећете једног од најмоћнијих светских произвођача чоколаде у Новом Саду", рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Такође, додао је да се данас разговарало са још једном компанијом, која ће ускоро 50 милиона евра уложити и запослити 400 људи у Новом Саду. "То су велике и важне промене", рекао је Вучић и подсетио да до пре неколико година у Новом Саду није било фабрика у протеклих 40-50 година.

Извор: Танјуг

Навео је да је Банат био један од најсиромашнијих делова Србије, али да се то сада мења и да су доведени велики инвеститори у места која су била уништена - Кикинду, Зрењанин, Вршац, Панчево и друге. "Зато за неколико дана ћу бити на отварању велелепне ЦТФ фабрике у Панчеву, а ускоро још једна нова фабрика долази у Панчево, техничка најсавршенија фабрика, где очекујем запошљавања наших инжењера", истакао је Вучић.

Извор: Танјуг

Подсетио је да је Линглонг дошао у Зрењанин и да инвестира око милијарду евра. Додао је да ће бити још доста урађено за Кикинду, Кањижу, Чоку, Бечеј и друга места. Такође, истакао је и да су Сомбор, Бачка Паланка, Врбас, уз Шид у Срему, следећи на листи улагања у Војводини. Он је истакао да је Србија прошле године привукла 3,5 милијарди страних директних инвестиција, и то без значајнијих приватизација, што је више од целог региона Западног Балкана, плус Хрватска.

Извор: Taнјуг

Вучић је рекао да су Босна и Херцеговина, Албанија, Северна Македонија, Црна Гора, плус Хрватска, сви заједно остварили 3,350 милијарде евра директних инвестиција, мање од једне Србије. "Ако је то лоше, не могу са тим да се сагласим. Подсетите ме када је то био случај у историји", рекао је Вучић.

Он је истакао да верује да ће Србија за годину и по дана успети и по платама да буде прва у региону Западног Балкана. "То смо све успели на здравим економским основама, не тако што смо се задуживали, већ тако што смањујемо јавни дуг", навео је председник и истакао да је данас он драмтично смањен, на 50 одсто БДП-а,

Хоћемо, како је рекао, нашој деци да оставимо чисте рачуне и да не враћају наше дугове, да не раде оно што смо ми морали због пљачкашких приватизација. Вучић је поновио и да ће све што је учињено у Србији последњих година омогућити да пензије ове године буду значајно повећане и да пензионерима буде повећан стандард.

Извор: Taнјуг

Он је најавио и да ће 1. септембра бити отворено 10 000 дигиталних учионица у Србији, "како би наша деца била испред свих у региону". "Ја добро знам колико наши људи живе тешко", навео је Вучић , али је указао на бројне фабрике које су отворене у Србији. Од малог др Еткера, до Лин Лонга, навео је он и истакао да је на све то веома поносан. То нико не може да одузме Србији, то подиже Србију", поручио је председник.

Вучић је навео да се од Београда до Суботице гради брза пруга, напомињући да смо и заборавили на пруге, јер су нам неки све уништили. Казао је и да се граде путеви више него икада, а да смо пре неколико година далеко заостајали за Хрватском, а да ћемо за три четири месеца имати више ауто-путева од њих.

Извор: Танјуг

Он је навео и да никада раније нисмо имали трговински суфицит са Хрватском, а да га имамо у последње четири године. "Шта год неко мислио или желео, то су резултати, то остаје за нама", истакао је Вучић. Он је највио и да ће новац бити дат Новом Саду као европској престоници културе 2021. године и престоници младих ове године. У том граду се уређују фасаде и булевари, гради се на сваком кораку, навео је Вучић.

"То све остаје вама, дивним људима, то радимо због вас, ваше будућности", поручио је председник.

Не вршите притисак

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас међународној заједници да не наставља са притиском на нашу земљу и да неће одустати од става да за наставак разговора за Приштином прво треба укинути таксе. "Не зовите Србију, укините таксе и ми ћемо сами доћи", поручио је Вучић на скупу у Новом Саду, на којем га је, упркос киши, дочекало више десетина хиљада грађана.

Извор: Танјуг

"Приштина се бахато и осионо понаша. Мисле да ће сваком врстом безобзирности, којој изложе Србију, ослабити нашу земљу. То што смо пристојни и тражимо разговор и дијалог не значи да смо слаби. Србија је данас много снажнија него што је била пре пет, 10 или 20 година", нагласио је Вучић.

Поручио је да то морају да знају они који потцењују Србију и који мисле да ће да је баце на колена. "Порука и мој одговор међународној заједници, која већ данима врши притисак и наставиће наредних дана да ме позивају и врше пристиска да одустанем од тога да нема наставка разговора док не укину таксе, јесте: Џаба сте кречили, не зовите Србију, укините таксе и ми ћемо сами доћи. Притисак вам никакав неће проћи", поручио је председник Србије.

Како је рекао, доста је било понижавања Србије и ниподаштавања нашег народа. "Никоме нажао нисмо ништа учинили, испуњавали смо све своје међународне обавезе. Али, нећемо дати никоме да Србију гази", нагласио је председник.

Вучић је рекао да је данас са председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком разговарао о заједничком раду на изградњи највећег Меморијалног центра у Доњој Градини, како би свако српско дете знало шта се десило у Јасеновцу и у НДХ. И то, како је рекао, не да бисмо децу васпитавали на мржњи, већ зато што је наша обавеза да опростимо, али не да заборавимо и да градимо будућност.

Извор: Танјуг

Додао је да је поносан што сви се политички чиниоци у РС слажу да никад боља сарадња Србије и Српске није била, и да се не огледа у томе што ће неко да се "буса у груди“, већ у томе колико је Србија школа, болница, вртића, културних центара изградила. "И никада нико неће да нас спречи да помогнемо браћи преко Дрине, поштујући интегритет БиХ. Срећан сам и поносан због тога“, рекао је Вучић.

Истакао је и да је Србија у последње четири године највише помoгла српском народу у региону, те да нам не смета кад друге земље, попут Мађарске, помажу своје сународнике у Србији. "Када такав однос имамо, поштења и поштовања, сигуран сам да Србију не може никада нико да победи“, рекао је Вучић.

Председник је истакао да је Србија савладала све економске препреке и политички је поштована много више него раније, подсећајући на посете кинеских, руских премијера, и на 15 сусрета са Меркеловој. "А, знате колико су се они пре мене састали са њом? Једном када им је очитала буквицу овде и једном су је јурили по сајму у Хановеру, да направе ''селфи'' са њом као успутни пролазници. Толико о угледу Србије данас и јуче“, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Србија, поручио је, хоће мир и стабилност и зато хоће да разговара. "Ја зато нећу да вређам ни Харадинаја, ни Тачија, ни Ђиласа, ни Обрадовића, никога од њих. Ја хоћу да радим за вас, да чувамо мир и стабилност, државне и националне интересе“, поручио је председник Србије.

Како каже, није се јуче шалио када је рекао да ће више људи са КиМ доћи 19. априла у Београд, его што ће их укупно из целе Србије бити на неким другим скуповима, те да ће са КиМ доћи 8.000 или 9.000 Срба да подржи политику коју Србија данас води. "А, они ваљда најбоље знају шта је и њиховом интересу и ко се за њих бори, а ко не“, подвукао је он.

Извор: Taнјуг

Додао је да је поносан што је Србија изградила чврсту позицију и што нико не врши притисак на Србију да уђе у НАТО. "Србија хоће добре односе са свима и, не поновила нам се та трагедија, али нећемо да будемо у НАТО“, рекао је Вучић.

Истакао је да данас славимо хероје са Кошара, који су бранили отаџбину, док неки раније нису смели ни да их спомену. "Данас нашим јунацима дајемо имена улица и булевара, НАТО агресију називамо агресијом, не кампањом, као да је изборна кампања, или ваздушни напади, као да су се тукли муве и комарци у ваздуху“, рекао је Вучић.

Извор: Taнјуг

"Градићемо пристојне односе. То је наша политика, али хоћемо да будемо неутрални, да сами чувамо нашу земљу и небо, а данас за то имамо снаге, никоме не претећи, већ способни да земљу сачувамо“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је када је био министар одбране постојао само један Миг 29 који није могао да полети, а данас имамо 14 мигова који ће бити наоружани и опремљени најбољом опремом и да 19 најбољих хеликоптера стиже ове године. Обновили смо више од 390 школа, 250 амбуланти, домова здравља, болница, а правимо нове клиничке центре, отварамо нова радна места и у свим сферама види се напредак и бољитак, рекао је председник Вучић.

 Он је додао да данас сви партнери у свету верују Србији и разумеју "језик чврстих, непоколебљивих људи". "То је језик истине и правде, који је побеђивао и побеђиваће увек и у будућности", рекао је Вучић.

Он је захвалио грађанима Новог Сада на подршци и позвао их да дођу 19. априла на скуп у Београду. "Позивам вас, не да бисмо показивали силу носећи тестере и вешала, већ снагу марљивости, одговорности, озбиљности, да дођете у Београд и видите колико се Београд применио, колико је лепши, чистији и да покажете шта Србија мисли, да хоће будућност без насиља, поштовање према женама, раду, према слободи", рекао је Вучић.

"Видимо се 19. априла , хвала на подршци, бескрајно вас волим и без ваше подршке никад ништа не бисмо могли урадити, ви сте наша снага, ви сте будућност Србије", закључио је Вучић.

Спустите транспаренте

Спустите транспаренте, да цела Србија види колико вас има, позвао је данас председник Србије Александар Вучић своје присталице на митингу у Новом Саду, који је, утисак је извештача, надмашио сва досадашња масовна окупљања у главном граду Војводине од 2000. године.

Сам Вучић позвао се на податак полиције да је у Новом Саду 34.500 људи, "највише до сада", али је његов утисак, приметио је, да их има и више. "Хвала на подршци и што вам и по киши није било тешко да дођете", рекао је.

Велики одзив грађана могао се наслутити још пре почетка скупа. Колоне људи непрестано су стизале у центар града, а то се наставило и након што је званичан програм почео. Колоне људи стизале су и док је потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је први говорио, завршавао свој говор.

У том тренутку крај колоне био је код Дунавског парка, који је од бине на тргу удаљен преко 500 метара. Баште кафића током митинга биле су крцате, јер није било места за све на тргу, па је велики број оних који су дошли да подрже председника Србије и његову кампању говоре слушао стојећи у главним улицама у центру града.

Извор: Taнјуг

Хвала што сте подсетили колико смо урадили

Хвала вам што сте нас подсетили да смо урадили нешто важно у претходном периоду, рекао је вечерас председник Александар Вучић обраћајући се лидеру војвођанских Мађара Иштвану Пастору на почетку говора на митингу у Новом Саду.

"Ми Срби и Мађари увек смо имали разлога да кињимо једни друге. У последњих шест, седам година те разлоге више и не тражимо. Нико снажније и јаче не подржава Србију од наших мађарских пријатеља", рекао је Вучић.

Србија и Мађарска су, истиче, две земље које у свему сарађују и које се помажу. Он је нагласио да Србија ни са ким тако добро не сарађује на европском путу као са Мађарском и захвалио премијеру Мађарске Виктору Орбану, као и председнику војвођанске скупштине и лидеру СВМ Иштвану Пастору.

Подсетио је и да је ова власт испунила све што је обећала Мађарима, за разлику од претходне, која је, каже, обећавала "Ипсилон крак" Коридора 10 и фабрике, али, каже, нису испунили ништа. Председник Србије наводи да се тако ради и са Русинима и другим националним мањинама.

"Између нас нема разлике, живимо у једној отаџбини која се зове Србија. Надам се да ћемо тај пут поверења умети да градимо и у будућности", поручио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести