Нови Дом здравља у Кучеву наредног пролећа

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић изјавио је данас у Кучеву, где је обишао Дом здравља, да ће грађани тог места до пролећа наредне године, након завршене обнове те здравствене установе, имати, де факто, потпуно нови Дом здравља.

У тај пројекат биће уложено 1,1 милиона евра, подвукао је председник и додао да се обнавља оно што, каже, деценијама није реновирано.

Вучић је грађанима Кучева поручио и да ће у току ове године имати потпуно реконструисан пут до Мајданпека, односно да ће 21 километар врло лошег пута бити обновљен.

Вучић Кучево 0004
Извор: Танјуг

"Најважније за људе у Кучеву је да пронађемо инвеститора", рекао је Вучић и изразио очекивање да ће се наћи коначно решење за ШИК, Шумско индустријски комбинат.

Председник је поручио да је држава, захваљујући уређеним финансијама, у могућности да уложи у тај крај три до четири милиона евра.

Вучић Кучево 0009
Извор: Танјуг

"Одавно Србија није могла да улаже толики новац у Кучево. Данас можемо захваљујући вашем стрпљењу", рекао је председник Србије и додао да се проблеми не решавају псовкама, већ напорним радом.

Вучић је захвалио грађанима на подршци коју су, каже, увек давали држави.

Вучић Кучево 0008
Извор: Танјуг

"Када будемо урадили све путеве, моћи ћете да видите велике промене, а оне ће значити да ћемо повећавати пензије и да ћемо младим људима моћи да обезбедимо будућност", рекао је Вучић.

Кучево ћемо подићи и живеће се много другачије и боље него што се живело, подвукао је председник.

Вучић Кучево 0006
Извор: Танјуг

Он је у разговору са руководством општине и Дома здравља, указао да је највећи проблем што се мало деце рађа, те да је прошле године око рођено око 60 деце у Кучеву, а да је умрло око 180 људи.

Вучић Кучево 0012
Извор: Instagram

"Морамо да нађемо начин да подигнемо наталитета, макар га плаћали сувим златом", рекао је Вучић.

Извор: Студио Б

Остале вести