Успешан си онолико колико си пута успео да се подигнеш

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас младима да се успех не мери бројем победа, већ тиме колико пута је неко успео да се поново подигне.


Он је то рекао након што му је, на церемонији проглашења европског комесара Јоханеса Хана амбасадором Спортских игара младих, уручено признање за подршку и допринос развоју Игара, у интересу деце Србије и региона.

Извор: Танјуг

Хану је честитао на титули амбасадора и рекао да је срећан што пројекат подржавају бројне спортске легенде. Рекао му је да је неку награду заслужио идејни творац Игара и председник Спорстких игара младих Хрватске Здравко Марић, за своје изузетно ангажовање на тој манифестацији. "Комесару Хану, не разумем се у ваше награде које делите по свету, али знам да је Марић награду заслужио", приметио је Вучић.

Извор: Танјуг

Марић је, каже, човек невероватне снаге и енергије, који се ретко среће. "Можда нисам срео неког са таквом енергијом какву има Марић. Поред снаге и чудесне енергије којом плени где год да се појави, има особину, ретку за све нас, којом никада нећу моћи да се похвалим, а то је да воли све људе. Никада не прави ниједну разлику. Моли се једнако у католичкој и православној цркви. Све нас види потпуно једнако", казао је Вучић.

Извор: Танјуг

Вучић је указао да он воли сву ту децу коју види на играма, али да ипак навија да победи Србија. "Здравку је то свеједно. Зато је заслужио награде и подршку", подвукао је он.

Извор: Танјуг

Вучић је истакао да је за децу важно да науче да се боре за победу, али и да губе, јер пораз није крах ни крај, нити смак света, већ да бити успешан не значи колико си пута побеђивао, већ колико пута си успео да се подигнеш. 

Важно је, како је нагласио, да се наша деца науче толеранцији и да се поштују, воле једни друге.

Извор: Танјуг

"То је будућност и овог нашег региона", истакао је председник Србије.

"Децо борите се за победу, честитајте увек победнику када изгубите", нагласио је он. Вучић је, такође, рекао да је срећан што у том, како је рекао, великом и величанственом пројекту, учествују све саме легенде. Захвалио је Марићу на организацији Спортских игара младих и комесару Хану на подршци.

Извор: Танјуг

Остале вести