Градиће се брза саобраћајница Параћин - Зајечар

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће се градити брза саобраћајница од наплатне рампе на ауто-путу код Параћина до Зајечара, што ће боље повезати Бор са ауто-путем.

Подсетио је да се од Београда до Бора стиже ауто-путем до Параћина и затим путем Параћин - Зајечар.

"Планирамо да изградимо брзу саобраћајницу (четири траке), студија изводљивости је показала да нема потребе да се ради ауто-пут (у пуном профилу са шест трака)", рекао је Вучић новинарима у Бору упитан о путним инфраструктурним пројектима за Борски округ.

Вучић је нагласио да треба поправити све регионалне и локалне путеве у том округу, а пре свега пут Неготин - Зајечар. Истакао је и важност радова на прузи преко Мајданпека и Зајечара до Прахова, као и на продужењу ауто-пута до пожаревачке петље и преко моста који ће, како каже, бити изграђен на Морави.

Одатле ће се, казао је председник Србије, градити брза саобраћајница Пожаревац - Велико Градиште - Голубац - Доњи Милановац - Кладово.

"Тиме бисмо појачали туристичке потенцијале источне Србије", навео је Вучић.

Упитан о измештању аеродрома у Бору, Вучић је навео да ће се врло брзо знати где и како ће бити измештен тај аеродром. "То треба да буде аеродром за мале авионе и хеликоптере, а мора бити измештен због пројекта Тимок", казао је Вучић.

Нагласио је да је то важно због даљег напретка топионице бакра "Зиђин копер Бор". "Врло брзо ћемо изнети идеју где и како да буде измештен аеродром", додао је председник Србије.

Остале вести