Могући избори, ускоро одлука

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас могућност ванредних избора и додао да ће о томе одлуку донети ускоро.

Он је рекао да су ранији избори могући уколико ситуација везана за Kосово остане непромењена, односно уколико Приштина не укине таксе, па се разговори не наставе.

"У том случају, могуће је да се иде и нешто раније на изборе, уколико таквих одлука буде, а да ли ће бити, видећемо", рекао је Вучић новинарима.

Он је рекао да ће о томе "доносити ускоро одлуку".

"Уколико нема укидања такси, нема разговора, јасно је, рекао је Вучић, да је наш циљ само да сачувамо тренутни мир и стабилност, а да се у будућности, некада, када дође до промене политичких актера или политичких околности, разговори наставити.

Он је оценио да је после јучерашње изјаве Рамуша Харадинаја јасно да Приштина неће да повуче таксе у скоријем периоду.

Плашим се, истакао је, да смо изашли из замрзнутог конфликта и да можемо да очекујемо само погоршање ствари, те да то отвара и унутрашња питања са погледом да избори буду одржани нешто раније.

Вучић је рекао да није лак период пред нама, и да ће се Србија трудити да сачува мир и стабилност.

"На спољнополитичком плану, то морамо да сагледамо из два угла, а један су њихове даље акције против српског народа, рачунајући тобоже на уједињење Митровице и везано за Трепчу и Газиводе и све остало што раде, а друго наши позиви свету да се не дозволе даље провокације и дестабилизацију, сачувамо мир и опстанак нашег народа", објаснио је он.

"Јасно да уколико нема укидања такси, нема разговора о будућности Kосова и Метохије, да је циљ да сачувамо тренутни мир и стабилност, и да наставимо разговоре ако дође до промене политичких актера или политичких околности. У том случају могуће је да се иде нешто раније на изборе, ако таквих одлука буде, а да ли ће их бити не знам“, рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести