Ђилас бира речи за уши оног коме се обраћа

Најновије
Извор: Taнјуг

Kада водите одговорну политику онда не морате да имате двоструку политику и да "бирате уши" оног коме се обраћате, као што то ради Драган Ђилас, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић, одговарајући на питање о Ђиласовој изјави у Бриселу да је за време његове, Вучићеве, власти порасла популарност Русије у Србији.

"И зато немате ниједан њихов став ни о KиМ, ни о ЕУ, нити о Русији и било чему другом", рекао је Вучић.

Председник је додао да се на ту Ђиласову изјаву насмејао.

"Јер, када идем код Руса, говоре Русима да сам велеиздајник који ће да изда Kосово које би Русија бранила, а када идем на запад - кажу да сам ја крив зато што Русија има највећу популарност у историји Србије до сада".

Вучић истиче да то само говори да Ђилас нема политику, да ''бира уши'' оног коме се обраћа и ништа друго не ради.

"Моја политика је да у Москви кажем да хоћемо пријатељске и братске односе али да смо на путу ка ЕУ, а ЕУ да смо ми на путу ка ЕУ, али да никад нећемо уводити санкције Русији и да нећемо у НАТО. И то је једна политика и свачије уши то могу и треба да чују", рекао је Вучић.

Нагласио је да је иако је Србија на европском путу од Владимира Путина, који је најснажнији руски председник у послеђних неколико деценија, добио највиши орден Александра Невског који је неки Србин добио у последњих 105 година.

"Зато што поштују председнике и лидере који су независни и који самостално доносе одлуке без притиска са стране и који знају како да чувају назависност своје земље", рекао је Вучић и додао да због свега тога Ђиласова изјава није посебно чудна.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести