Шта су то Путин и Вучић пожелели један другом ван камера

Најновије
Извор: Танјуг

Председници Србије Александар Вучић и Русије Владимир Путин јуче ван камера и званичног протокола, на свечаном ручку у Београду, разменили здравице и поруке које се не чују свакодневно, а које, по тону којим су изговорене, говоре о пријатељству, међусобном уважавању.

Путин је Вучићу захвалио на топлом пријему и позиву и поновио да Србију и Русију везују пријатељство, дубинске историјске и вишевековне духовне везе.

"И током добрих времена и током компликованих времена, Србија је увек приказивала велики карактер, велику јачину и спремност да се бори", рекао је Путин у здравици.

Данас, наставио је Путин, имамо све могућности да прођемо кроз било коју компликацију или искушења, а да останемо достојанствени и да се изборимо за своје циљеве.

Путин се потом лично обратио шефу српске државе:

"Поштовани господине председниче, током задњих година, ви не само да показујете карактер у спољној политици, него и унутрашњим стварима, пре свега у економији. Ако се не варам током задње две године српски буџет има суфицит, а то је један велики показатељ", рекао је Путин.

Путин је Вучићу и српском народу пожелео пуно успеха и просперитет.

"Дижем чашу за вас, за ваше здравље и за развој руско-српских односа", рекао је Путин.

Српски председник је изразио велико задовољство због посете Путина, а онда му је у здравици захвалио на свему што је учинио за Србију.

"Рекао сам вам да оно што сте урадили 2015. године никада нећемо заборавити. Мислим да љубав и поштовање српског народа осећате и данас, а видећете га и вечерас. Полиција ми је већ саопштила да је више од 125.000 људи на улицама што се није догодило у последњих 30 година. Ви сте то заслужили својим преданим радом и поштовањем које сте увек указивали нашој малој Србији", рекао је Вучић.

Он је поручио Путину да захвалност, али и пријатељство и братство које Срби осећају према руском народу никада неће престати.

"И то пријатељство је данас снажније него икада захваљујући вама господине председниче. И велика је разлика између вас и многих који су вама претходили. Зато и љубав и поштовање српског народа према Русији данас је још веће него што је било пре 20 и пре 30 година", навео је председник.

Пожелео је Путину лично и руском народу све најбоље.

"Желимо вам много здравља, много успеха и радости. Србија ће остати слободна и независна земља и остаће традиционални пријатељ и савезник Русије. Хвала вам још једанпут и живело српско-руско пријатељство", поручио је председник Србије.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести