Сарадња са УАЕ је од највећег значаја за Србију

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Абу Дабију са принцом престолонаследником Уједињених Арапских Емирата шеиком Мохамедом бин Заједом ал Нахјаном са којим је разговарао о јачању сарадње у области економије, трговине и развоја, као и актуелним регионалним и међународним питањима од заједничког интереса.

Председник Вучић је рекао да је сарадња са УАЕ од највећег значаја за Србију, с обзиром на напредак који та земља остварује у свим областима, ако и све важније место које заузима на међународној сцени.

Двојица саговорника су се договорили да заједнички раде на унапређењу економског, а посебно инвестиционог партнерства двеју земаља. У разговору је изражено задовољство због великог напретка пројекта "Београд на води", као и због наставка сарадње кроз улагање Етихада у Ер Србију.

Председник Вучић и шеик Мохамед размотрили су и могуће будуће пројекте у области енергетике и пољопривреде, као и образовања. 

Председник Србије обавестио је шеика Мохамеда да истрајавање Приштине на таксама на робу из централне Србије, као и на формирању восјке тзв. Косова, изазива велику забринутост Србије за будућност српског народа на Косову и Метохији. Он је замолио шеика Мохамеда да својим утицајем у различитим међународним круговима обезбеди подршку за решавање проблема мирним путем.

Остале вести