Бескрајно захвалан женама на високој подршци СНС

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас на скупу у организацији СНС "Јаке жене за јаку Србију" да ће наставити да се бори за пристојну Србију у којој нико неће мислити да има право да жене назива погрдним именима, да их туче и омаловажава, како то данас раде неки који себе називају иконама опозиције.

"И то је борба за пристојну Србију, а не за Србију у којој би стављали жене у тор, у којој би жене биле "фуксе" и у којој жене не би биле жене. Ми ћемо се борити против тих и таквих који се за такву Србију боре и побеђивати безброј пута", рекао је Вучић.

Председник је поручио да пристојна Србија никада неће дозволити да "такви дивљаци овом земљом управљају".

Вучић је захвалио женама у Србији које дају подршку СНС и истакао да је утврђено, на основу истраживања са бирачких места, да ниједна власт у региону и ниједна наша власт од 90 - их година никада није имала толику процентаулну подршку жена и да им је на томе бескрајно захвалан.

"Знајући колико је то важно и колико је рада и труда потребно да добијете поверење дама", истакао је Вучић додајући да жене нису површне, лаковерне, нити лакомислене и да их не интересује форма, већ суштина.

Каже да неки потцењују жене и заборављају да оне увек гласају за будућност, рад, марљивост и посвећеност, свом снагом и срцем.

Жене Вучић Трибина 0003
Извор: Танјуг

  "Ти који су потцењивали даме правили су велику грешку", додао је он.

Све жене које су овде јесу гаранција сигурније и боље будућности за нашу земљу, поручио је Вучић и истакао да жене увек дају глас за мир, стабилност и сигурност.

"Толики број жена је уз нас и разумеју каква нам је пристојна Србија потребна", рекао је Вучић.

Каже да као председник земље може увек да подржи измену закона како би био што бољи положај жена и то да увек имамо што више жена у политичкој сцени, јер ће нам то допринети здравијој и бољој Србији.

Вучић истиче да не постоји ништа страшније него када мушкарац удара жену и да би сваки частан човек требало тога да се гади, јер то није човек, нити мушкарац.

Додаје да пре физичког насиља увек претходи вербално насиље, које је још страшније и болније.

Жене Вучић Трибина 0009
Извор: Танјуг

 Председник Србије каже да је наводна "икона опозиционарства и пристојности" у Србији рекла Маји Гојковић да је "фукса", претендујући да су они ти који би требало, како кажу, да воде нашу земљу у будућности.

Вучић истиче да су рекли и да би тешко ко могао да утврди да је Гојковић жена, а да су онда наставили још горе, мислећи на оно што је ''тобожњи синдикални лидер'', рекао за Ану Брнабић.

"Срамота ме је да поновим. Шта је њему потребно?", упитао је он, а на узвике из публике да је то затвор одговара: "Немам шта да додам на то".

Како је истакао, жене су увек и у свему неупоредиво оданије од мушкараца, и посебно се захвалио Ани Брнабић.

"Она није члан наше странке, али желим да јој се захвалим. Зато што постоје многи, па неки и у нашој странци, који би волели да се додворавају свима другима а да буду некако издвојени из странке, а она је другачија, зна да сте ви ти који сте је подржали, гласали за њу, указали јој поверење и она на то узвраћа поштовањем. Ако изрази жељу да нам се придружи, бићу срећан да вас о томе обавестим", рекао је Вучић.

Он је навео да у Србији на истакнутим функцијама има пуно жена, такорећи на свим им кључним функцијама, осим председничке, и да одлично обављају свој посао.

Жене Вучић Трибина 0001
Извор: Танјуг

 "Ако говоримо о објективним резултатима, сви су драматично бољи него пре, иако је јасно да људи нису још задовољни", рекао је Вучић, додавши да рад жена мора да буде поштован исто као и рад мушкараца", рекао је он.

Захвалио је и на присуству Смиљи, мајци новинара Ранка Панића, као и Милени Ивановић, супрузи убијеног Оливера Ивановића, која је, каже, на удару најстрашнијих увреда.

Осврнуо се на излагање Винке Радосављевић са КиМ, истаквши да има мало места у којима је теже живети него у Клини - свега четири српске породице, све остало су Албанци.

"Винка има храбрости да дође овде и говори о својој Србији , да одгаја своју децу у Клини и да добро зна, да је реална и објективна, шта можемо да имамо, шта стварно немамо, али да ће увек да се бори за своја огњишта и за своју државу Србију. То је снага жене коју нико други не може да пружи Србији", поручио је Вучић.

Посебно се захвалио старијим женама које су изнеле најтежи терет реформи, увек биле уз државу и добро разумеле оно што смо радили.

Жене Вучић Трибина 0005
Извор: Танјуг

 "Жене не можете да преварите. И када бирају партнера знају како да бирају, и кад погреше оне пре партнера кажу да су погрешиле, и та отвореност и храброст је допринела да спроведемо реформе, да имамо раст од 4,5 одсто, а да јавни дуг од јануара буде 46 одсто БДП", каже он.

То је, како истиче, залог за будућност.

"Оне више неће морају да брину да ли ће морати да отплаћују бесмислене кредите којима су нас други задужили неодговорним понашањем. Наша обавеза је да не купујемо ничију подршку, поготово не лажним обећањима. Хоћемо да људе придобијемо радом, желимо да се изборимо за економски напредак, за јаку Србију", рекао је Вучић.

Чланице СНС позвао је да се укључе у процедуру пред скоре страначке изборе.


Како каже, много је урађено али још много тога има да се уради у борби против насилника, против оних који мисле да могу да силују жене, да их називају фуксама, да кажу за неког да није жена. "У борби против свих таквих да будете јаче него икад. И да помогнемо женама на КиМ јер без њих нико не би опстао на Косову и Метохији. Без вас не вредимо ништа", закључио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести