Вучић са послаником Државне Думе Руске Федерације Сергејом Железњаком

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић примио је данас посланика Државне Думе Руске Федерације Сергеја Железњака и професора Универзитета Ломоносов из Москве Олгу Зиновјеву, са којима је разговарао о билатералним односима двеју земаља, као и о различитим регионалним и међународним питањима.

Председник Вучић је истакао да је за односе Србије и Русије важно да одржавају континуирани дијалог на свим нивоима, који доприноси развоју политичких односа на обострану добробит. Председник Србије је захвалио на принципијелној подршци Русије кад је реч о Косову и Метохији, посебно у међународним организацијама. Он је указао и на то да је Србија, као независна и војно неутрална земља, за спољнополитички приоритет изабрала евроинтеграције, али да то не сме и неће да поремети добре односе са Русијом. Констатовано је и то да су добри политички односи основа унапређења економске сарадње двеју земаља, за шта постоје велике, а недовољно коришћене могућности.

Извор: Танјуг

Председник Србије захвалио је на томе што је Русија на прошлонедељном свечаном пријему поводом инаугурације имала делегацију на високом нивоу, што сведочи о значају који руски државни врх придаје односима са званичним Београдом.

Извор: Танјуг

Током разговора о регионалним и међународним питањима истакнут је значај одговорне политике коју Србија води на Западном Балкану ради одржавања мира и стабилности и подстицања сарадње.

Остале вести