Сарадња са Росатомом донеће нове шансе у будућности и нова радна места

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић, у разговору са потпредседником руске државне корпорације за атомску енергију Росатом Николајем Спаским, задовољан што је усаглашен коначан текст Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о сарадњи у области употребе нуклеарне енергије у мирнодопске сврхе.

Председник Републике Србије Александар Вучић данас је, у разговору са потпредседником руске државне корпорације за атомску енергију Росатом Николајем Спаским, изразио задовољство што је усаглашен коначан текст Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о сарадњи у области употребе нуклеарне енергије у мирнодопске сврхе на основу референтних и иновационих технологија. Он је такође исказао снажну подршку јачању сарадње двеју земаља у тој области.

Vucic sa predstavnicima kompanije Rosatom
Извор: Танјуг

На састанку су размотрене могућности за сарадњу српске науке и привреде са Росатомом, како би нуклеарна енергија добила примену у медицини, пољопривреди, као и у иновативним гранама привреде.

Председник Вучић је рекао да је уверен да ће сарадња са Росатомом донети нове шансе у будућности и нова радна места за српску привреду.

Vucic sa predstavnicima kompanije Rosatom
Извор: Танјуг

Потпредседник Росатома Спаски је истакао да председник Путин пружа снажну подршку реализацији свих договора двеју земаља у области примене нуклеарне енергије у мирнодопске сврхе. Он је истакао да је подршка, коју исказују председници Вучић и Путин, јасан показатељ да се ради о корисном договору од највишег значаја за Србију и Русију.

Росатом је највећа руска државна корпорација са 330 компанија и више од 250 хиљада запослених, која има потписане уговоре за наредних десет година вредне више од 130 милијарди долара. 

Остале вести