Будућност је у малим и средњим предузећима

Најновије
Извор: Taнјуг

Будућност Србије треба да буду мала и средња предузећа, поручио је данас председник Александар Вучић и додао да нам је потребно више таквих компанија и да ће држава радити на томе да подстакне предузетнички дух.

Он је објаснио да је и сам данас у Сремској Митровици присуствовао отварању новог погона фирме "Labor Srb", где ће у наредном периоду бити упослено још 50 до 80 људи, управо да би указао на потребу подстицања и развоја малих и средњих предузећа.

Истакао је да нису важне само фабрике које ће запослити 1.000 до 2.000 људи, које су нам свакако потребне, већ да нам је потребно више малих и средњих предузећа, што је, каже, кључна тема у будућности. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirovic i ministar poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimovic na otvaranju novog postrojenja firme Labor Srb u Sremskoj Mitrovici.
Извор: Taнјуг

То је илустровао тиме што му је гувернер италијанске регије Венето, Лука Зајо пренео да је БДП Венета, из које долази фабрика "Labor", четири пута већи од српског, док 80 одсто БДП те регије доносе компаније које имају 15 људи или мање.

"То треба да буде будућност Србије - мала и средња предузећа", рекао је Вучић.

Поручио је да ће широм Србије бити по неки велики инвеститор, јер смо добро место за улагања, али приметио да нам требају српски инвеститори.

"Желимо и још више инвеститора из Венета, да нас науче како да подигнемо предузетнички дух и како да будемо богати као на северу Италије", рекао је Вучић.

Истакао је и да морамо да покушамо да од дрвне индустрије направимо озбиљни извозни артикал Србије.

Испричао је да је у Италији, приликом посете фабрици истог власника видео како ради цела његова породица, посвећено, као и запослени.

Захвалио је италијанским компанијама на инвестицијама, и додао да нам је потребно још улагача, и то малих инвеститора уз поруку да ће Србија дати боље услове него било која друга земља у окружењу.

"Ми ћемо вам дати пет до 10 одсто боље услове. Напишите то у извештаје које шаљете у Рим, да не губе време да иду негде другде, нека одмах дођу у Србију", поручио је председник.

Италијанског амбасадора је замолио да подржи Србију на европском путу, али и у привлачењу нових инвестиција.

Указао је на добру сарадњу републичке и покрајинске владе и одбацио поједине тврдње да су потребна сучељавања та два нивоа власти, истичући да само ако радимо заједно можемо да доводимо инвеститоре.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic na otvaranju novog postrojenja firme Labor Srb u Sremskoj Mitrovici.
Извор: Taнјуг

Пренео је да су му млади у Сремској Митровици рекли да сада лакше долазе до посла, те додао да је највећи део посла у Срему обављен по питању смањења незапослености, али да су улагања потреба у Шид и Ириг.

Од великих војвођанских градова, подсетио је да у Зрењанин долази велика кинеска компанија, а да су улагачи потребни у Сомбору, Kикинди, Kули, Апатину, јужном Банату.

Додао је и да ће у регију Венето отићи и српски здравствени стручњаци, како бисмо покушали да реформишемо здравство по угладу на ту италијанску регију.

На крају обраћања запосленима у "Labor Srb" пожелео је пристојан посао, добре плате и сигурну будућност.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести