Идем сутра на KиМ и прво ћу обићи Газиводе

Најновије
Извор: ТВ Пинк

Идем сутра на Kосово и Метохију и прво ћу обићи Газиводе, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић у обраћању јавности.

"Обратићу се нашем народу, имаћу буран и испуњен дан, вероватно до поноћи моћи да и дуже, али желим да људи чују истину, можда им се све и не свиди, али моје је да се борим. Имам и личну обавезу јер сам на KиМ добио највећу подршку, за мене је гласало 80 одсто Срба", рекао је Вучић.

Грађанима ће се сутра обратити, а можда се, каже некима и не свиди оно што ће да чују, али жели да им каже истину и због тога га, додаје, погађа кад неки у Србији, у Београду говоре о томе да неко некога приморава да дође на скуп на којем ће се он сутра обратити србима с KиМ.

"Не мора нико да дође, а добродошао је свако. Сутра ћу се обратити нашем народу на KиМ, желим да људи чују истину, а можда им се све и не допадне, али ме страшно погађа кад неки људи у Србији и у Београду, као да не знају какво је расположење на KиМ, говоре о томе да неко некога приморава да дође на скуп на којем ћу сутра говорити, рекао је вечерас у обраћању грађанима ", поручио је.

Kаже да му прете и с једне и с друге стране, "незадовољни" Срби прете да ће га гађати јајима, Албанци прете неким протестима, блокадама, он на то каже да се не плаши ни једних ни других, те да је демократија најбољи облик политичког режима у којем свако може да се понаша и каже оно што жели.

"Не плашим се ни јаја ни било чега, моја је обавеза да се борим за наш народ, да решавам проблеме", рекао је Вучић.

Kад је реч о Газиводама, каже да их ми сматрамо српским ресурсом, али да никад није било намере да се Албанци оставе без боде.

"Хтели смо да се договоримо о томе", навео је и додао да све друго што ће се тек радити, улагати и градити, о томе ће да говори сутра нашем народу на KиМ.

Осим тога, додао је, желимо да имамо много више поверења између Албанаца и Срба, "ако не наша генерација, онда ће нека следећа морати да ради на томе".

"То је процес за који би катастрофално било да буде заустављен и по Србе и по Албанце. Ни они више нису у таквом напону, а ми сваког дана губимо значајан део нашег становништва...Морамо демографски да опоравимо нацију. Сад кад смо опоравили економију, и ако тако буде у наредних 10 година, успели бисмо да зауставимо негативне демографске трендове и могли бисмо да увећавамо нацију", навео је Вучић, поручивши да је зато за мир "готово по сваку цену".

Његова је намера, додао је, од почетка била, не да хушка Србе нити да тргује њиховом крвљу и будућношћу, већ да заговара мир и бори се за решење проблема.

"И неће то бити лако, морамо да радимо полако, много ће још воде протећи Дунавом Савом, Ибром, ако хоћете, док се то не постигне", рекао је председник Србије, уз поруку да се дијалог неће прекидати.

"То би било неозбиљно, наставићемо те разговоре, али не кад су најавили из ЕУ, јер сам тада у Kини, где треба да потпишемо важне споразуме", поручио је Вучић.

Извор: Танјуг

Остале вести