Вучић и Скот о идејама за постизање решења за питање Косова и Метохије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Скота, са којим је разменио мишљење о стању дијалога Београда и Приштине и идејама за постизање решења за питање Косова и Метохије.

Председник Вучић је још једном истакао потребу постизања истинског компромиса, који би гарантовао трајну стабилност и омогућио економски напредак.

Двојица саговорника су се сагласили да је дијалог начин за побољшање околности на Косову и Метохији, уколико му се приступи одговорно и уз избегавање конфронтација.

Амбасадор Скот је позвао Београд и Приштину да покажу храброст, флексибилност и креативност у постизању решења, које би допринело регионалној стабилности.

Председник Вучић и амбасадор Скот су разговарали и о америчкој подршци европском путу Србије, која се огледа и у новчаној помоћи за реформске процесе, попут недавног повећања помоћи у области владавине права у износу од три милиона долара.

Преседник Вучић је изразио задовољство због интересовања америчких компанија за улагање у Србији и са амбасадором Скотом је размотрио конкретне могућности за повећање економске сарадње двеју земаља.

Остале вести