Борићу се за сваког од вас

Најновије
Извор: Taнјуг

Председник Србије Александар Вучић и његов бугарски колега Румен Радев положили су данас камен темељац за споменик "Свети Kирило и Методије", који ће бити постављен на дан почетка нове школске године у истоименој гимназији у Димитровграду.

"Ми смо овде данас да бисмо показали какви односи Србије и Бугарске треба да буду у будућности. Ви који живите у Србији знате да говорим оно што мислим и да се никоме не додворавам. Наш је посао да градимо најбоље односе са Бугарском. Бугари су наша браћа и треба да сарађујемо на најбољи начин", рекао је Вучић.

Вучић је поново позвао Бугаре који живе у Србији да чувају бугарски језик, бугарску културу, те да воле свој народ и бугарску државу, али и своју државу, државу у којој живе, Србију.

"Позивам вас да то тако чините. Молим вас само да волите и поштујете и државу Србију. То је све што вас молим. Пошто сам човек који воли да решава конкретне проблеме, медији на бугарском језику имаће три пута већу подршку", рекао је Вучић који је најавио и нова улагања у путну и другу инфраструктуру.

Председник Србије Александар Вучић са бугарским колегом Радевом
Извор: Taнјуг

Kазао је и да ће се решити питање презимена, те да ће убудуће, рецимо, припадница бугарске националности уколико се сада презива Георгиев, бити Георгиева, што је дочекано бурним аплаузом присутних на свечаности поводом полагања камена темељца.

Председник Србије Александар Вучић са бугарским колегом Радевом поставлја камен темељац у Димитровграду
Извор: Taнјуг

"То ћемо завршити у наредних неколико дана", рекао је председник и поручио да се праве бољи услови за живот свих грађана Србије, те да ће са повећањем животног стандарда бити осигурана боља будућност.

Председник Србије Александар Вучић са бугарским колегом Радевом, полагање камена темелјца у Димитровграду
Извор: Танјуг

Он је грађанима Димитровграда захвалио на огромној подршци, подсетивши да су и он и Радев убедљиво победили на изборима уз подсећање да у том граду живи доста становника са двојним држављанством.

"Хвала вам на томе. Борићу се за сваког од вас без обзира да ли припадате бугарском или српском народу. Увек ћете моћи да рачунате на помоћ српске државе", истакао је председник Србије.

Радев је поручио да је данас историјски дан за две земље, да је уверен у српско-бугарско пријатељство, а председнику Вучићу захвалио на личном ангажовању за просперитет у региону.

Извор: Танјуг

Остале вести