Само време и отварање фабрика у Србији се не могу блокирати

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, на свечаности отварања фабрике "Kромберг и Шуберт“ у Kрушевцу, да ће Србија остати отворена земља за све који желе да улажу и у њој раде, те да неће обуставити подстицаје, јер новац ствара новац.

"Наставићемо да отварамо фабрике, да запошљавамо људе и уклањамо све препреке развоју и раду. Остаћемо отворена земља за све који желе да улажу у њу и раде. Нећемо застати са подстицајима, јер новац ствaра новац. Треба наставити са улагањима“, поручио је Вучић.

Сада је свима постало јасно да само две ствари не могу да се блокирају, нагласио је он, додајући да су једно - време, а друго - отварање фабрика у Србији.

Извор: Танјуг

Према његовим речима, кроз рад треба да почнемо да мењамо лоше демографске податке, да убедимо људе да рађају децу, јер ће имати будућност.

Посебно се захвалио људима из немачке компаније што су веровали у нас и Србију, и изразио уверење да ће Kрушевљани показати да је Србија најбоља могућа инвестиција и дестинација за инвестиције.

Рекао је да је мало ако каже да је срећан и радостан због отварања фабрике.

Извор: Танјуг

"Видети и отворити још једну фабрику, прекинути посртање земље, побољшати услове живота грађанима, стварање радних места, покренути напредак, је осећај који надмашује све познате изразе“, описао је Вучић своје осећање.

"Kолико год фабрика да сам до сада отворио, а цифре нећу да изговарам, осим да ниједну нисам затворио, осећам сваки пут узбуђење које је тешко описати“, рекао је он.

Указао је да је посетио брачни пар Kрстић, Дејана и Драгану, који чекају друго дете, а који су добили посао у овој фабрици, као и да је у фабрици разговарао са једним младићем који је рекао да чека треће дете и да ће "ићи даље“.

Извор: Танјуг

"Једно што у Kрушевцу данас није за велику радост је број новорођене деце у овој години. Морамо да урадимо још много фабрика да би услове направили и да људи виде будућност у овом граду“, објаснио је он.

Вучић је пренео да ће у новој фабрици радити 2. 500 људи, а нада се да ће тај број бити и већи.

Извор: Танјуг

"За нас постоји само једна пут који сами градимо, овим фабрикама, инвестицијама и огромним радом који улажемо у себе и земљу. Фабрике су храмови, јер када стигне оваква фабрика, једног гиганта индустрије, са њом стигне једна сасвим нова вера, она у себе и у рад, и сопствену будућност. У Србији сам сигуран да је та вера најпотребнија“, рекао је он.

Нагласио је да ће српске власти наставити да остану посвећене да се постигне напредак, миру, али компромису који не дира у елементарно достојанство.

Најавио је да ће за неких 20 дана Kромберг и Шуберт донети одлуку о новој инвестицији и да ће то бити неки други град.

Извор: Танјуг

"Надамо се да ће избор бити Србија, а онда ће бар четири градоначелника морати да се спреме да своје градове представе на најбољи начин. Пожелео бих да у Србији отворе ново постројење. Добродошли и верујем да ћете бити задовољни као и у Kрушевцу“, рекао је Вучић.

Радницима је поручио да данас не представљају само себе и своје породице, јер је држава помогла инвестицију са више од 9 милиона евра, па их је замолио да на најбољи начин представљају своју земљу, да немачки привредници могу да говоре како имају посла са добрим људима, поштеним радницима, у које вреди улагати у будућност.

Извор: Танјуг

Остале вести