Радна места за 160 Зрењанинаца

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић каже да ће у фабрици "Essex Europe" у Зрењанину посао наћи 160 људи, да ће просечна нето плата бити 90.000 динара, а за раднике 67.400 динара.

"Ово је нова победа. Очекујемо још инвестиција из Јужне Кореје. Звао сам Самсунг да дође, јер наши људи воле њихове телефоне. Рекли су ми да треба будем упоран", нашалио се Вучић на церемонији полагања камена темељца за фабрику "Essex Europe" у Зрењанину.

Председник је нагласио да је инвестиција у фабрику 30,4 милиона евра, а да је држава помогла са 1,6 милиона евра.

Он је инвеститорима пожелео да зарађују и реинвестирају у Србију.

Фабрика која се гради, како је рекао, биће на 16.000 квадратних метара и да ће грађани бити поносни на фабрике које се граде и своје зараде, јер ће моћи нешто да пруже деци и унуцима.

Извор: Танјуг

Председник је инвеститорима пожелео да Србију доживе као другу кућу и да направе још фабрика.

"У наредном периоду почињемо као држава да градимо брже саобраћајнице између Зрењанина и Новог Сада 50 километара пута и Зрењанина и Београда, а та инвестиција биће око 200 милиона евра", рекао је Вучић.

Грађани који су га дочекали, како је рекао, нису могли да верују када им је рекао за путеве који ће бити изграђани, али и да је чуо од њих да се уздају у то да "када је Вучић обећао, можда и буде нешто".

Представницима локалне самоуправе поручио је да се види шта се дешава са ценом грејања и са водом у Зрењанину, а свим грађанима и инвеститорима обећао је да ће се Србија залагати за мир и стабилност у региону.

Председник је најавио у Зрењанину још радних места и не само у Зрењанину већ и у осталим градовима у Банату, како би се тај део равномерно развијао са осталим деловима Војводине и Србије.

Vucic na polaganju kamena temeljca u Zrenjaninu
Извор: Танјуг

Извор: Српска напредна странка

Остале вести