Нама се празни земља, одлазе људи, годишње изгубимо Вршац

Најновије
Извор: printscreen

Нама се празни и централна Србија и Војводина, истина, одлазе људи мање него из Бугарске, Румуније или БиХ, али одлазе а ми имамо још већи проблем, каже председник Александар Вучић и додаје - ако не будемо имали свест о нацији, држави изгубићемо све.

"Годишње изгубимо цео један Вршац или Прокупље, око 35.000 људи, и ако то не решимо како су учинили Руси, Македонци, Данци, а они су то успели због самосвести и дисциплине протестантског становништва", приметио је.

"Код нас је то другачије, ми се као држава не мешамо у то, а највише нам се деце рађа тамо где су људи најсиромашнијии. Обично су најбогатији најсебичнији", казао је вечерас гостујући на Хепи телевизији.

У Македонији су то решили тако што сви имају право на абортус, али жене које се на то одлуче морају два дана да проведу у болници, објаснио је.

"А кажу да кад жена чује откуцаје срца своје бебе другачије се осећа и између 10 и 15 одсто њих одустане од абортуса", објаснио је македонски рецепт.

Тиме су, додао је, смањили негативне трендове, а ми смо, каже седамдесете године када се родило 100.000 беба, имали 160.000 абортуса.

"И то пријављених, ко зна колико непријављених. С тим што је на КиМ било 5000 абортуса, од тога 3.500 су биле Српкиње. Слично је било шездесете, осамдесете, бар две генерације људи смо изгубили и тиме шансу да изгубимо све што је било наше и што данас сматрамо нашим", приметио је Вучић.

Зато је, каже, Турска сила у нарастању, а неке друге земље то нису.

"Овде смо на овим просторима сви испразнили територије, кукамо и гложимо се због територија, а земља нам је празна, према Бугарској, БиХ, Македонији. Колико људи имамо у Црној Трави, пише 1500, а тешко да их има хиљаду", навео је.

Зато, како је рекао, морамо да размишљамо о свему томе, да не говоримо само о Београду, већ о целој Србији.

Извор: TV Happy

Остале вести