Вучић од данас почасни грађанин Сврљига

Најновије
Извор: Танјуг

Премијер Србије Александар Вучић постао је данас почасни грађанин Сврљига, о чему је одлуку донела владајућа већина, коју предводи Уједињена сељачка странка, а уместо Вучића награду је примио министар привреде Горан Кнежевић.

Кнежевић је, поред осталог, поручио да ће влада, као и до сада, стајати иза свих локалних самоуправа, без обзира на њен "партијски састав":
"Хоћу у име премијера Александра Вучића да изразим велико задовољство због награде која му је данас уручена и да вам поручим да ће Влада Србије, као што је и до сада стајала иза свих локалних самоуправа, и даље бити и иза Сврљига, и иза Ниша, иза Зрењанина, иза Зајечара и свих осталих места", рекао је Кнежевић, преноси Б92.
Председница општине Сврљиг Јелена Трифуновић изјавила је да се тренутно ради на реновирању односно увођењу стандарда енергетске ефикасности, а прошле године је, навела је, урађен и први део реконструкције регионалног пута.
Одборници у Сврљигу нису имали дилему да је премијер, како се наводи у образложењу, заслужан за развој, унапређење и помоћ општини Сврљиг на свим нивоима.
Против те одлуке био је само један одборник опозиције, млади социјалиста Лазар Вукадиновић.
За почасне грађане Сврљига до сада су проглашавани лекари, професори, уметници, а Вучић је први политичар који је заслужио највише признање ове општине.

Остале вести