Вучић: Од суботе у 13 часова до понедељка у 5 ујутро забрана кретања

Председник Србије Александар Вучић пренео је вечерас, након заједничке седнице два кризна штаба, да су донете нове мере, пре свега забрана кретања од суботе у 13 часова до понедељка у 5 ујутро, те забрана окупљања више од две особе.

Вучић: Масовно тестирање, време да кренемо у офанзиву

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас, након разговора са кинеским стручњацима, промену приступа у борби против корона вируса, која подразумева већи број тестирања, изолацију и лакше оболелих људи, али неће бити проширен полицијски час.

Вучић: Фабрика Бросе једна од најбољих ствари у последњих 50 година

Фабрика немачке компаније Бросе, која данас почиње да се гради у Панчеву, једна је од најбољих ствари која се Србији догодила у последњих 50 година, поручио је данас председник Александар Вучић.

Вучић: Уобичајен састанак с Тачијем, чекамо укидање такси

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је његов састанак са председником привремених приштинских институција Хашимом Тачијем у Вашингтону протекао "уобичајено" и поручио да Србија чека укидање такси "како бисмо могли да разговарамо о суштинским стварима".

Вучић: Хоћемо младе и поштене људе у СНС

Председник СНС Александар Вучић поручио је данас да Српска напредна странка жели да понуди кадрове који могу још више да ураде за странку, младе и поштене људе, који ће покушати да сав свој ентузијазам, снагу, вољу и знање пруже својим градовима и покажу да могу више и боље.

Вучић: Захвалан Гренелу што је разумео потребе Србије

Србија је због приштинских такси претрпела штету од 435 милиона евра за годину дана, рекао је данас председник Александар Вучић после разговора са специјалним изаслаником америчког председника Ричардом Гренелом, који се тицао економског напретка, што подразумева укидање такси.

Вучић: Тешко је, али ни Србији, ни Црној Гори не треба сукоб

Председник Александар Вучић изјавио је данас, поводом разговора са председником Црне Горе, да није могао да се усагласи са својим саговорником по питању Срба и СПЦ у Црној Гори, али да су обојица разумели да ни једној, ни другој држави није потребан сукоб.

Вучић: Важно да смо у Давосу, да је Србија добро представљена

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас, уочи отварања Светског економског форума у Давосу, да је то одлично место где за кратко време може много да се чује, да се остваре важни контакти, на корист Србије.

Вучић: Гасовод је стратешка ствар, а не предизборна

Добијање гаса из Турског тока је стратешка ствар за Србију и српску индустрију, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић и истакао да то нема веза са предизборном кампањом.

Вучић: У Црној Гори су угрожени интереси српског народа

Председник Александар Вучић данас је у два наврата разговарао са патријархом српским Иринејем о важним питањима, а посебно о свему што се збивало после усвајања Закона о слободи вероисповести у Црној Гори, и то не зато што је имао жељу да се меша у ствари друге државе, већ зато што су директно погођени интереси српског народа.

Вучић: Моја жеља и обавеза да будем с нашим народом кад је тешко

Моја је жеља и обавеза да будем с нашим народом кад је тешко, рекао је данас председник Србије Александар Вучић и додао да ће у наредних дан, дан и по донети коначну одлуку о томе да ли ће провести Бадњи дан са Србима на северу Црне Горе.

Вучић: Нећу никоме дозволити да сруши војну индустрију Србије

Они који су покретали афере, чинили су то са само једним циљем - да разоре наменску индустрију Србије, али никоме споља, ни било коме изнутра, нећу дозволити да сруши војну индустрију Србије, поручио је вечерас председник Србије Александар Вучић, после обиласка мултимедијалне изложбе "Србија 2019 - година инфраструктуре: Ништа