Вучић: Литијум је велика шанса за Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће у Крагујевцу Стелантис покренути пробну производњу новог електричног модела "фијат гранде панда", као и да ће за два месеца кренути и серијска производња.

Вучић: Више важних билатералних састанака у Лондону

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ће на самиту Европске политичке заједице у Лондону имати више важних билатералних састанака - са француским председником Емануелом Макроном, председником холандске владе Диком Шуфом, Швајцарцима, некима из региона.

Вучић: Милош Јевремовић је оличење свих врлина

Председник Републике Србије Александар Вучић уручио је одликовање припаднику Жандармерије Милошу Јевремовићу, истакавши да је он оличење свих врлина које се очекују од људи који чувају државу.

Вучић: Са Египтом договорена сарадња на војном нивоу

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, у Каиру, да је са председником Египта Абделом Фатахом Ал Сисијем разговарао о свим важним геополитичким питањима, али и о најконкретнијој билатералној сарадњи између две земље, као и да је посебно важно што је договорена сарадња на војном нивоу.

Вучић: Египат ће у Србији увек имати лојалног пријатеља

Председник Републике Србије Александар Вучића изјавио је, у Каиру, да је потписани Уговор о слободној трговини између Србије и Египта од изузетног значаја и да је потписано укупно 10.412 тарифних линија за Србију и 6.075 тарифних линија за Египат.

Вучић: Деца доприносе својој земљи Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је децу српске националности из региона и дијаспоре и истакао да та деца на много начина доприносе својој земљи Србији и захвалио им на томе.

Вучић: Србија ће увек желети и чувати мир

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, после седнице проширеног колегијума начелника Генералштаба у касарни "Бањица 2", да је тај састанак одржан како би се анализирали сви недостаци и шта је то што је неопходно да се исправи, као и да се анализирају безбедносне претње и ситуација у региону.

Вучић: Србија је на одличном путу

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је у Бриселу, где ће учествовати у новој рунди дијалога Београда и Приштине, да је током дана имао важне састанке са европским званичницима и најавио да би Србија пре краја године могла да добије прве транше средстава предвиђених Агендом раста за Западни Балкан.

Вучић: Брзим возом до Суботице за сат и 10 минута

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да ће се од Београда до Суботице брзим возом стизати за сат и десет минута и да би овим возом на тој прузи требало да се иде најкасније од 1. децембра.

Вучић: Поносан сам на нашу борбу за Србију

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће сутра кренути за Њујорк, а да ће се састати пре пута са представницима Срба из целог региона, као и са патријархом Порфиријем у Храму Светог Саве, између пола шест и шест, када се очекује да патријарх изнесе беседу о предстојећој недељи и другим важним темама.

Вучић: Национални стадион биће један од три најлепша у Европи

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да Национални стадион мора да буде завршен до 1. децембра 2026. године, да је договорено да се финале Лиге Европе игра на њему 2028. године, као и да ће бити један од три најлепша у Европи.

Вучић: Србија није на продају

Председник Републике Србије Александар Вучић предао је војну заставу специјалне намене команданту одреда Војне полиције за специјалне намене Кобре Дарку Ђошићу поводом Дана Одреда Кобри.

Вучић: Можемо да имамо довољно струје од зелене енергије

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, после потписивања Меморандума о разумевању између Владе Србије и Француске електропривреде - ЕДФ, да уколико бисмо успели да направимо нуклеарни реактор у Србији до 2035. године да бисмо спасили земљу по питању снабдевања струјом.