Вучић: Поносан сам на полицију и ватрогасце

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је поносан на нашу полицију и ватрогасце, као и на рад МУП-а, пошто је у Србији у 2018. забележена најнижа стопа извршења кривичних дела у последњих 20 година.

Вучић: Памет и нове технологије за бољу будућност

Потребни су нам памет и нове технологије, поручује председник Србије Александар Вучић, уз оцену да је инвестиција америчке компаније НЦР у изградњу најсавременијег технолошког кампуса на Новом Београду једна од претпоставки за бољу будућност наше земље.

Вучић: Неко мора да доноси овоземаљске одлуке

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас, након разговора са владикама о KиМ, на седници Сабора СПЦ, да је његово да настави да се бори, да извуче максимум од свега што може да добије за српски народ.

Верујем да ћемо отклонити шумове у односима две земље

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, после инаугурације Стеве Пендаровског за првог председника Северне Македоније, да верује да ће две земље отклонити шумове који су постојали у претходном периоду.

Вучић: Говоре немогуће ствари и навикли су Европу на то

Албанци су успели да свакодневним понављањем о свом националном уједињењу то постане нормално, и да нико више на то нико не реагује, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић после разговора са шефицом европске дипломатије Федериком Могерини у Тирани.

Вучић: Италија разуме нашу позицију по питању KиМ

Иако има различит став по питању Kосова и Метохије, Италија разуме позицију Србије, рекао је данас председник Александар Вучић у Риму, након састанка са потпредседником италијанске владе Матеом Салвинијем, после којег је уверен да Србија може да рачуна на Италију као искреног пријатеља.

Вучић: Србија се враћа на небо светске авио индустрије

Председник Александар Вучић поручио је данас да је долазак немачке компаније МТУ, водећег произвођача авио мотора, велики дан за Србију, јер је та компанија "ролс ројс" или "мерцедес" у свету авиоиндустрије.

Много тога новог на војној паради у Нишу

Председник Србије Александар Вучић позвао је све Нишлије и људе из околине да у петак, 10. маја, дођу на војну параду поводом Дана победе, који се иначе обележава дан раније, и најавио да ће присутни моћи да виде много тога новог у ваздуху.

Вучић: Данас смо у бољој позицији него пре Берлина

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да је морална и политичка позиција Србије после самита у Берлину снажнија него раније и да смо у много бољој позицији него неки други, али да нас чека тешко време и много проблема.

Вучић: Без помака, нови разговори у Паризу у јулу

Закључак самита је да настављамо разговоре у ужем формату, уз посредство ЕУ, Немачке и Француске, о томе како да покушамо да наставимо дијалог, рекао је вечерас председник Александар Вучић по завршетку самита у Берлину.

Позвани су они који ће рећи да Србија не може ништа добити

Председник Србије Александар Вучић указао је вечерас да на сутрашњем састанку у Берлину српској делегацији неће бити лако, на шта већ унапред упућују, како је рекао, "чудни моменти" - сам формат састанка и избор учесника.

Програмска платформа