Вучић: Могу да шетају и изађу колико хоће док је мирно

И шта онда, узвратио је председник Александар Вучић на питање новинара како види предлог једног од опозиционих лидера да се протести "ороче" до 9. маја, када би се, према идеји Синише Kовачевића, учесници протеста из више градова окупили испред председништва уколико до тада не испуни њихове захтеве.

Вучић: Радити на повратку људи који су напустили земљу

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Азањи да за напредак српске економије не брине и да сада треба радити на покушају да се врате људи који су напустили Србију, што је проблем који мучи и Азању.

Вучић: Брине ме шта би Албанци могли да предузму

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да га брине шта би косовски Албанци могли да предузму, али је поручио да држава неће дозволити нападе на српски народ, нити унижавање Србије.

Вучић: Градићемо ауто-пут Рума - Шабац - Лозница

Председник Србије Александар Вучић је најавио данас, током посете Белегишу, да ће се градити ауто-пут Рума - Шабац - Лозница, као и додатни путни крак ка БиХ и Републици Српској дуг 18 км заједно са мостом преко Раче.

Вучић: Трагати за миром, а не за разлозима за сукобе

Важно је трагати за миром и компромисом, а не за разлозима за сукобе, рекао је данас председник Србије Александар Вучић, након разговора са италијанским премијером Ђузепеом Kонтеом, и истакао да је Србија спремна за разговоре са Приштином, који би можда у будућности водили ка некаквом споразумном решењу.

Вучић: Уложићемо 900 милиона динара у инфраструктурно повезивање Медвеђе са околним местима

Председник Републике Србије изјавио је након обиласка реконструисаног Дома здравља у Медвеђи да ће бити уложено око 900 милиона динара како би Медвеђа била инфраструктурно повезана са Лебанима и Куршумлијом.

Вучић: Харадинај изабрао приватног Србина за свог министра

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је Приштина увођењем такси на српску робу одмрзла такозвани замрзнути конфликт, због којег се плаши свега што може да се догоди у будућности.

Вучић: За 2,5 године права "револуција" у нашим болницама

За Институт за мајку и дете у Београду биће издвојено 263 милиона динара, за изградњу новог стерилног блока, односно одељења за трансплантацију коштане сржи, најавио је данас председник Александар Вучић, после обиласка те установе.

Вучић: Важно да људи виде у колико смо тешкој ситуацији

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Минхену, на крају учешћа на Минхенској безбедносној конференцији, да му је најважније то што су сви видели, и у Минхену, и пре тога у Србији, колико је тешка атмосфера када је реч о решавању питања Kосова.

Вучић: Приштина прича, али не ради то што прича

Приштина "прича, али не ради оно што прича", рекао је данас председник Србије Александар Вучић у Минхену и подсетио да је прошло 2.026 дана од потписивања Бриселског споразума а да ЗСО није формирана и 102 дана од увођења нецивилизованих такси на српску робу.

Вучић: Стотинак хиљада миља смо далеко од било каквог споразума

Београд и Приштина су стотинама хиљада миља далеко од споразума, а косовски Албанци симулирају некакву реалност која не постоји, а добар део међународне заједнице се прави да то не види, утисак је који је председник Србије Александар Вучић стекао из низа разговора и контаката са званичницима у Минхену.

Програмска платформа