Вучић: Београд на води највеће градилиште, са чак 2.850 радника

Београд на води је највеће градилиште Југоисточне Европе, на којем данас ради чак 2.850 радника, од којих је 2.650 домаћих и радника из региона, уз око 200 странаца, изјавио је данас председник Александар Вучић.

Вучић: За Србију важно да има одличне односе са Турском

За Србију је важно да има одличне односе и комуникацију са Турском, јер је реч о једној од све важнијих сила у свету, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић уочи састанка са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом у Истанбулу.

Вучић: Од 1881. године нисмо имали овако значајан споразум са САД

Србија од 1881. године није имала овако важан споразум са САД, попут оног потписаног у Вашингтону, којим је постигнуто много, поручио је данас председник Александар Вучић након разговора са високом делегацијом америчке владе и отварања канцеларије ДФЦ у Београду.

Вучић: Учествоваћемо у разговору у Белој кући, економске теме

Председник Александар Вучић изјавио је данас да ће Београд учествовати у разговорима у Белој кући, које је за 2. септембар најавио специјални изасланик председника САД, Ричард Гренел, и истакао да Србија није у позицији да одбија разговоре.

Вучић: Удружују се они што ни главни одбор не могу да закажу

Слобода окупљања и удруживања у Србији је света слобода, каже председник Александар Вучић начелно поводом формирања Удружене опозиције Србије, али примећује да се у тај савез удружују они који не могу ни главни одбор да закажу, а да се не потуку, ни странку да направе, а да је не купе.

Вучић: Нови Савски трг биће највећи у Србији

Реновирани Савски трг биће највећи у Србији, уз много зеленила и велелепни споменик оснивачу српске државе Стефану Немањи, поручио је данас председник Александар Вучић и додао да ће за два и по до три месеца трг бити готов и пред Нову годину засијати пуним сјајем.

Вучић: Важан разговор с Макроном, једним од водећих европских лидера

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас после подне у Паризу, уочи састанка са председником Франуцске Емануелом Макроном, да је реч о важном разговору, о више најактуелнијих тема, од билатералних односа, ЕУ пута Србије, до погледа на свеукупно уређење Европе и света.

Вучић: Kула Београд готова за петнаест месеци

Kула Београд у оквиру Београда на води, која ће бити највиша зграда у Србији са 40 спратова и видиковцем, биће отворена за 15 месеци односно до краја 2021. године или најкасније почетком 2022, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић: Срећан сам када видим како напредује развој нових технологија у Србији

Председник Србије Александар Вучић је рекао да ће Србија унапредити законски оквир за развој блокчејн технологије, која ће се развијати и у Научно-технолошком парку Ниш.

Вучић: Свет се за 6 месеци променио више него у протеклих 30 год

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да су пред светом, због пандемије корона вируса, изазови какве човечанство до сада није видело, што не значи да би наш одговор требало да буде тражење изговора за недостатке и лоше потезе у будућности.

Вучић: Учинићемо све да медицински радници буду задовољнији

"Дали сте нам наду и будућност, а сада је питање шта можемо ми вама да дамо, осим дивљења, захвалности и аплауза", казао је председник Србије Александар Вучић на пријему за медицинске раднике, лекаре и медицинске сестре, који су били ангажовани у Kовид болницама.