Вучић: ЕУ да реагује на "тровање", Велика Британија на заставу Албаније уз Kуртија

Председник Србије Александар Вучић запитао је данас представнике ЕУ када ће реаговати на случај лажног "тровања на националној основи" и рећи нешто како би заштитили Србе на KиМ од бескрупулозних лажи, а Британију - на случај сликања британског амбасадора на KиМ и Аљбина Kуртија уз заставу Албаније.

Вучић: САД не желе замрзнут конфликт на KиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су Сједињене Државе заинтересоване за решавање "косовског чвора", јер не желе да то остане замрзнут конфликт у наредних 10 или више година, а тај став је и у интересу Србије.

Вучић: Спреман да разговарам о закону, без скривања иза патриотизма

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је спреман да разговара о закону којим би се системски решио положај породица киднапованих и убијених на КиМ, али је истакао да то решење мора бити постављено на рационалним основама и без "скривања иза патриотизма".

Вучић: Сарадња са Чешком да буде још много боља

Председник Александар Вучић изјавио је данас, после састанка са председником Чешке Милошем Земаном, да су две земље утростручиле спољнотрговинску размену и да ће она ове године износити 1,15 милијарди евра, те истакао да та сарадња може да буде још много боља.

Вучић: Односи са Мађарском изузетни, Орбан искрен пријатељ Србије

Председник Александар Вучић рекао је вечерас, по доласку у Будимпешту, да ће са мађарским премијером Виктором Орбаном разговарати о даљем поспешивању билатералних односа, за које је оценио да су већ достигли највиши ниво у историји две земље.

Вучић: Медицинским сестрама 15 одсто повећање, култури 10, већи минималац

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас значајно повећање плата медицинским сестрама - 15 одсто, култури и научним радницима - најмање 10 одсто, а рекао је и да очекује да ће минималац, после разговара и договора са синдикатима, прећи 30.000 динара.

Вучић: У наредне четири године милијарду евра у 5.000 км путева

У наредне четири године биће уложено скоро милијарду евра у изградњу пет хиљада километара регионалних и локалних путева, најавио је вечерас председник Александар Вучић отварајући свечано ауто-пут "Милош Велики".

Вучић: Будућност Србије биће много боља него прошлост

Много деценија смо чекали овај дан, а биће још много добрих вести, поручио је данас председник Александар Вучић, поводом, пуштања у саобраћај новог ауто-пута "Милош Велики" и истакао да ће будућност Србије бити много боља него њена прошлост.

Вучић: Тојо инвестира 390 милиона евра

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да ће јапанска Тојо корпорација инвестирати 390 милиона евра у фабрику у Инђији, само у првој фази, а да се за Србију одлучила после три године преговарања и истраживања тржишта.

Вучић: Поклон Русије у оклопним возилима повећава готовост наше ВС

Председник Србије Александар Вучић изразио је данас велику захвалност Руској Федерацији и њеном председнику Владимиру Путину на 10 оклопно-извиђачка возила БРДМ 2, које је Војска Србије добила на поклон и подвукао да се не ради о старим возилима, већ о новијем моделу, који је Русија модернизовала.

Вучић: Смедерево је моја љубав и мој посао

Почетак изградње новог постројења Агломерације компаније HBIS групе Србија у Железари Смедерево, у вредности од 120 милиона долара, значајна је инвестиција, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић, на церемонији полагања камена темељца и захвалио кинеским пријатељима на улагању у Железару.

Програмска платформа