Вучић: Хвала грађанима, показали озбиљност и пристојну Србију

Председник Србије Александар Вучић је изјавио данас да је веома задовољан посетом председника Русије Владимира Путина, као и дочеком, озбиљношћу и пристојношћу грађана који су га дочекали испред Храма Светог Саве.

Вучић: Изјаве ЕУ коректне, али Албанце занимају само САД

Председник Александар Вучић рекао је данас да Србија очекује да неко уразуми Приштину да се понаша цивилизовано, те да повуче таксе, али је приметио да Албанце занима само Вашингтон, а да само успут кажу да су на путу ка ЕУ.

Вучић: Спремни да наставимо дијалог кад Приштина укине таксе

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је са амбасадорима земаља ЕУ данас разговарао и о KиМ и да их је још једном обавестио да је Србија спремна да настави дијалог са Приштином кад буду укинуте таксе.

Александар Вучић - "Интервју", 14.01.2019.

Председник Србије Александар Вучић говорио је да ли долази време да се криминал у Србији више не исплати, могућности ванредних парламентарних избора, доласку председника Руске Федерације Владимира Путина, могућностима преговора између Београда и Приштине.

Вучић: Политика Србиjе jе политика сарадње и добрих односа

Председник Србиjе Aлександар Вучић нагласио jе данас да Србиjа жели да корист од њеног jачања и економског напретка има и наш народ изван Србиjе, нарочито у очувању нашег културног, jезичког и националног идентитета.

Вучић: Нека у ЕУ натерају Приштину да укине таксе, па дијалог

Нема дијалога док Приштина не укине таксе, поновио је данас председник Србије Александар Вучић поводом најава појединих европских званичника да ће дијалог бити настављен и без укидања такси.

Вучић: Ваш Београд ће увек бити уз вас

Председник Србије Александар Вучић примио је данас децу из три основне школе са Kосова и Метохије, поделио им новогодишње пакетиће и поручио им да ће њихов Београд и Србија бити увек уз њих.

Вучић: Брину ме струје које желе удаљавање Српске од Србије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не може и не жели да одговара на речи Давора Драгичевића, оца несрећно страдалог младића Давида, које се односе на њега лично, већ да га брине то што такве изјаве показују да постоји снажна струја и у српском народу у Републици Српској, која жели њено удаљавање од Србије.

Вучић: Неће Србију бацити на колена

Председник Србије Александар Вучић отворио је данас нову Хирушку болницу у Врању уз поруку да ће Србија наставити да напредује и да је нико и ништа неће бацити на колена, упркос нападима и притисцима са свих страна, посебно из региона, укључујући мере Приштине.

Молим свет да разуме да таксе погађају српски народ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је ситуација на Kосову и Метохији све тежа и апеловао на свет, пре свега западне силе, да разумеју да таксе које је увела Приштина погађају не само интересе Србије, већ српски народ.

Позив Вучићу, да се повећа видљивост напретка Србије

Председница румунске владе Вјорика Данчила изјавила је данас да Румунија подржава европски пут Србије и намерава да током свог председавања ЕУ од 1. јануара 2019. ту тему држи на агенди и у фокусу.

Програмска платформа